To je to što me zanima!

Zbog odrona zemlje cijelu godinu žive u 16 'kvadrata'

Obitelj Matičević se zbog odrona zemlje morala iseliti iz kuće u Dugom Ratu. Smjestili su ih u sićušan apartman. Sanacija još uvijek nije počela
Vidi originalni članak

Obitelj Matičević izbačena je u ožujku prošle godine iz obiteljske kuće u Dugom Ratu zbog odrona zemlje u blizini. Općinski čelnici obećavali su tad brzo rješenje problema te zbrinjavanje obitelji do izgradnje potpornog zida. Zbrinjavanje je trajalo punih šest mjeseci, a lani u listopadu načelnik općine rekao je Ivi Matičeviću kako nemaju novca za plaćanje njihova smještaja. Općina je Ivu, suprugu Željku i dva sina smjestila u apartman od 16 četvornih metara. Ne mogu se vratiti u dom jer nije siguran. U lipnju ove godine Ivo je operirao tumor na debelom crijevu, a zbog loše krvne slike još ne može ići na kemoterapiju. U 16 kvadrata pridružila im se i njegova majka da bi pomagala bolesnom sinu u njezi.
- Ne znam što ću, u bezizlaznoj sam situaciji. Sutra bih se vratio u svoju kuću i sam sanirao sve. Ali ne daju mi. Ne možemo zimu dočekati u ovoj sobici. A i dužni smo vlasniku, nemam mu sada od čega platiti, puno novca trošim samo na lijekove - kazao je Ivo.
Obitelj je otvorila žiroračun za pomoć: Splitska banka, 2330003-3141001095.

OBITELJ JE U NEIZVJESNOSTI, NADLEŽNI ŠUTE
matičevići su se već odavno željeli vratiti kući, no u općini su im rekli da to nije moguće jer teren nije osiguran te neka se strpe do daljnjeg.

STANARI KUPSKE OGORČENI JER IH SE NA SPOMINJE PRI HEP-OVIM AFERAMA
U cijeloj gunguli oko HEP-a nitko se nije sjetio Kupske. Svi su nas zaboravili, ogorčena je Jasna Sedlar. Kupska ulica u Zagrebu urušila se prije dvije godine. Na gradilištu HEP-a urušio se potporni zid i u iskop povukao dio ceste i kuću. Stanari su evakuirani.
- U stolarskoj radionici u Kupskoj nisam mogao raditi. Pokušao sam se nagoditi s HEP-om te izvođačima Tehnikom i Conexom za odštetu, no odbili su me - kaže Želimir Žitković, koji živi i radi u Kupskoj. Stanari su ogorčeni nebrigom HEP-a, a najviše ih boli što se nisu ispričali. Na sudu ih zastupa odvjetnica Doris Košta i čekaju ročište. Urušena kuća je obnovljena no susjedi ne znaju jesu li se vlasnici s kime nagodili.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • labelwriter 28.09.2009.

    da da kad se kuce rade bez dozvole

  • PapaŠtrumpf 28.09.2009.

    Svaka njima čast ali ta kuća na litici sigurno ima sve potrebne dozvole i procjene rizika od odrona kao i građevinsku dozvolu i tko bi trebao sada snositi posljedice i brinuti se o njihovu smještaju ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare