To je to što me zanima!

Zbog oduzetog zemljišta sukobili su se s policijom

Troje predstavnika Grada Zagreba i HAC-a od bijesnih prosvjednika čuvalo je 50-ak policajaca. Parcele su im uzeli zbog gradnje autoceste
Vidi originalni članak

Nećemo je za 200 kuna dati, urlala je vlasnica zemljišta, uzrujano čupajući tek postavljene kolce koji su označavali mjesta početka gradnje dijela autoceste Zagreb - Sisak. Hrvatske autoceste pokušale su u srijedu preuzeti prvo prisilno izvlašteno zemljište. Vlasnici parcela okupili su se na Velikom polju. Prosvjedovali su što im zbog gradnje autoceste oduzimaju parcele, a posebno što im za atraktivno zemljište daju oko 200 kuna po četvornome metru. Žele da njihovu zemlju tretiraju kao građevinsko, a ne poljoprivredno zemljište. Troje predstavnika Grada Zagreba i HAC-a od bijesnih prosvjednika čuvalo je 50-ak interventnih policajaca. U HAC-u kažu da je sve prema zakonu jer se radi o investiciji od državnog interesa. Vlasnici parcela uspjeli su ih za sada spriječiti da preuzmu prvu od mnoštva izvlaštenih parcela, ali HAC će s pripremama za gradnju nastaviti. Ogorčenim vlasnicima preostaje jedino sudska žalba.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • sprinterica 23.07.2009.

    jadni ljudi, otimaju im djedovinu

  • kapara 23.07.2009.

    Mislim da neko treba odgovarat za ovaj napad na građane pod hitno ministar i vlada trebaju podnjet ostavke , jer udarit po narodu koji brane svoju zemlju nečuveno .Dogodila se je agresija na narod \" NARODE USTANI I U BOJ ZA DOM SVOJ \"

  • t30_79 22.07.2009.

    sramota, evo za što su nam se očevi borili....sramota :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare