To je to što me zanima!

Zbog olujne bure s petero djece proveo noć na moru

Austrijanc (50) je s petero djece isplovio gumenim čamcem po olujnoj buri. Pokvario im se motor te su pristali na otočiću Maunu. Našli su ih ujutro...
Vidi originalni članak

Austrijanac Reinhard Plosch (50) u nedjelju je oko 15 sati sa svojih petoro djece (8,10,12,16 i 18 godina) gumenjakom isplovio iz autokampa Šimuni na otoku Pagu. Kako se bura malo smirila htjeli su otići do otočića Mauna i roniti u uvali Rakovica. Međutim, pokvario im se motor baš u trenutku kad se opet pojačala bura.
- Zapuhala je olujna bura, a kako nam se pokvario motor, bilo mi je jasno da ne možemo natrag. Procijenio sam da je najbolje da ostanemo tamo dok nas netko ne pronađe. Bilo je gadno, jer smo znali da će se moja supruga brinuti, ali smo znali i da će alarmirati policiju - priča Plosch. Kako je padala noć, bura je bila sve jača, pa je Austrijanac morao utješiti djecu. Izvadili su gumenjak na sigurno i sklonište potražili u  kanjonu na otoku. Oko 23 sata su vidjeli svjetla, pa su pretpostavivši da ih traži policija, mahali i dovikivali. No, kako je bio mrak njihovo dozivanje i mahanje, nitko nije primijetio. Kako nisu imali mobitele, nije im preostalo ništa drugo, nego se utopliti ronilačkim odijelima i čekati jutro.
- Oko sedam sati ja i najstariji sin smo izašli u uvalu. Tad su nas primijetili policajci s broda, te odmah došli do nas i spasili nas - rekao je Plosch, zahvalan na pomoći hrvatskim policajcima, koji su sa dva broda pomorske policije iz Zadra tragali za njima tijekom noći. Obitelj Plosch već 15 godina ljetuje na Pagu, a Reinhard kaže da dobro poznaje vremenske (ne)prilike, no ovaj put nije računao na kvar motora i jačanje vjetra.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • levanat 07.09.2009.

    na ovakvim primjerima se vidi dokle seže ljudska glupost jer isploviti po ovakvom vremenu sa gumenjakom može samo budala koja nema nimalo mozga u glavi,a još gore je što je ugrozio živote djece

  • svi_smo_doma 07.09.2009.

    Dobro poznaje vremenske prilike, aha, baš! A i dječica su sve redom iskusni moreplovci...

  • clara 07.09.2009.

    Joj, što bi ga ja istriskala...ne bi mu palo na pamet puno toga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare