To je to što me zanima!

Zbog pljačke banke i ubojstva uhitili dvojicu, traže i trećeg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Obojica uhićenih su nezaposleni i slabijeg imovinskog stanja. Ž.J je oženjen i dosad nije evidentiran u policiji. A.T. je od ranije poznat policiji po sitnim krađama
Vidi originalni članak

Nakon više od dvije i pol godine od pljačke, policija je uhitila A.T. (32) i Ž.J. (48) zbog pljačke banke u zagrebačkoj Dubravi u prosincu 2010. godine, tijekom koje je ubijen zaštitar. 

Načelnik sektora krim policije Danijel Žugel rekao je kako su informacije o mogućem ubojici dobili netom prije početka krim-obrade nad njima, te da im fotografije objavljene u medijima nisu puno pomogle u istrazi koja se i dalje nastavlja. Naime, još jednu osobu sumnjiče za suradnju s uhićenima, ali ne zna se kako ni na koji način. 

Obojica slabijeg imovinskog stanja

Obojica uhićenih su nezaposleni i slabijeg imovinskog stanja. Ž.J je oženjen i dosad nije evidentiran u policiji. A.T., koji je s područja Dubrave, je od ranije poznat policiji po sitnijim krađama. Nijedan nije klijent banke koju su opljačkali. 

Kad je ušao uperio je pištolj u zaposlenike

Osumnjičeni su se našli u kafiću na tržnici u Dubravi 21. prosinca 2010.. Ž.J. je A.T. dao pištolj i pokazao mu na koji način se s njim rukuje, a idućeg su se dana rano ujutro našli u istom kafiću i zajedno otišli u blizinu poslovnice Volksbanke u Dubravi.

Ž.J. je A.T. uputio da ode u banku i počini razbojništvo i ovaj je to napravio u 8.18 sati. U banci su bila četiri zaposlenika. A.T. je odmah pri ulazu u banku u njih uperio pištolj. Zaštitar ga je pokušao spriječiti i došlo je do naguravanja. A.T. se uspio osloboditi, okrenuo se prema zaštitaru i ispalio nekoliko hitaca, te ga ubio. Uzeo je ukupno 186 tisuća kuna iz banke. Nakon toga se ponovno susreo sa Ž.J. u istom kafiću gdje ga je ovaj čekao. Vratio mu je pištolj i dao dio novca.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Babaluji x 19.09.2013.

    Kazniti obadvojicu jer su krivi , ovog i za ubojstvo i za razbojništvo .

  • dipsy2010 19.09.2013.

    Ovaj lik koji je sve isplanirao, trebao bi dobiti 40 godina teške robije ...... Poslati mentalno retardiranog čovjeka u banku i koristiti ga u svom prljavom naumu, je užasno i za svaku osudu....

  • Timmy2 19.09.2013.

    Siromaštvo ne može biti opravdanje za ubojstvo zaštitara,koji je također slabo plaćen.Siromaštvo ne može biti opravdanje za krađu.! Nadam se da će kazna biti primjerena,iako naše pravosuđe je malo "neobično" :

Komentiraj...
Vidi sve komentare