To je to što me zanima!

Zbog požara kod Šibenika bila zatvorena i magistrala

Požar na području Srimske lokve buknuo je u 15 sati, a za 2 sata je lokaliziran, Izgorjelo je šest hektara trave. Kod granice s BiH gori već danima
Vidi originalni članak

Zbog požara je u četvrtak popodne bila zatvorena Benkovačka magistrala. Na području Srimske lokve vatra je buknula u 15 sati i na požarište su odmah poslani JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Vodice i DVD Zaton sa 10 vozila i 30 vatrogasaca, a ubrzo su u pomoć stigle i zračne snage. Požar je lokaliziran nešto prije 17 sati. Izgorjelo je šest hektara trave, niskog raslinja, borove šume i maslinika. Šibenski vatrogasci već danima gase požar i u susjednoj BiH, u Uništima u blizini granice s Hrvatskom. Tamo je vatra planula još 22. kolovoza.
- Gori 400 metara od hrvatske granice. Do sada je izgorjelo 550 hektara, a u blizini je velika šuma, borimo se da je požar ne zahvati - rekao je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Temeljem međudržavnog sporazuma u Uništima stalno dežura nekoliko desetaka vatrogasaca, kanaderi i airtractori.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare