To je to što me zanima!

Zbog previše masnoće će dići porez na Nutellu u Francuskoj

Porez na palmino ulje će sa 700 kn porasti na 2800 kn kako bi Francuzi postali mršaviji i smanjili rizik povišenoga kolesterola. Ferrero poručuje: Ništa ne mijenjamo
Vidi originalni članak

Francuski senat odobrio je četiri puta veći porez na palmino ulje, ključni sastojak za mazanje čokolade. Žele smanjiti potrošnju ulja jer je puno zasićenih masnoća.

Porez na palmino ulje će sa 700 kuna porasti na 2800 kuna kako bi Francuzi postali mršaviji i smanjili rizik povišenoga kolesterola. Upravo su zdravstveni razlozi nagnali zastupnike senata da većinom glasuju za povećanje poreza unatoč oštrim prosvjedima najvećih izvoznica palmina ulja, poput Malezije i Obale Bjelokosti. Oni kažu da Francuzi najviše loših masnoća unose sirom i mesom. Iz Ferrera, proizvođača Nutelle, poručili su da novi namet neće ništa promijeniti.

- Receptura za Nutellu sa 17 posto palmina ulja ostaje ista. Vjerujem da se ni cijena po staklenci neće bitno povisiti - rekao je predsjednik francuske podružnice Ferrera Frederic Thil. Francuzi će o ovoj odluci glasovati još jedanput, a tad je treba odobriti Nacionalna skupština.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • vekavac 18.11.2012.

    kažu da zbog poreza neće poskupiti a podignut je četiri puta znate onda kolika im je zarada a tako je i kod nas pa i gore.

  • arcanius 18.11.2012.

    vidim da vam je zabavno održavati naviku gutanja namaza koji jedino što ima su masnoće, šećeri i aditivi i ekstrakti... informirajte se... pregledajte si krv, pa onda na dijetu bez šećera i s malo masnoća.... nakon 3 mjeseca opet pregled krvi... začudit ćete se koliko će se slika poboljšati... ali, eto, nemojte mi vjerovati... lijepite minuse, nije me briga... moje je da vas upozorim, jer tako se hranim već 2 godine i nikad nisam bio zdraviji (ako izuzmemo dijabetes)... nema komplikacija, kolesteroli savršeni, tlak isto, težina idealna, jetra kao nova... guglirajte, nemojte biti kao ameri koji misle da gugl služi samo za igru...

  • mila 19 16.11.2012.

    bolje palmino ulje nego one kemije šta stavljaju ostali...uvijek NUTELA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare