To je to što me zanima!

Zbog 'propusta' pozvali na razgovor i šeficu Porezne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stoja Mučaji zaustavljena je jutros u akciji PNUSKOK-a na granici sa Srbijom. Ona je, navodno, sama pozvala policiju, kada je saznala za uhićenje Rene Sinovčića
Vidi originalni članak

Stoja Mučaji, šefica zadarske Porezne uprave, zaustavljena je jutros u akciji PNUSKOK-a na granici sa Srbijom. Ona je, navodno, sama pozvala policiju, kada je saznala za uhićenje Rene Sinovčića. 

Kako neslužbeno doznajemo, Mučaji se vraćala iz Vojvodine gdje je tijekom vikenda bila u posjeti rodbini.

- Ne bih davala nikakve izjave, osim što ću vam reći da nisam uhićena. Vraćam se iz inozemstva i javit ću se tamo gdje su mi rekli da se javim. Dotad neću davati izjave - rekla je.

Pretpostavlja se da je Stoja Mučaji osumnjičena zbog odgovornosti jer kao službena osoba u Poreznoj upravi nije prijavila ili primijetila sve nepravilnosti koje upućuju na gospodarski kriminal za koji se sumnjiči Reno Sinovčić. U akciji su uhićeni i drugi porezni djelatnici - Željan Pejković, Vjekoslav Jurlina, Marko Lozančić te Irena Anić.

Prije gotovo godinu dana Mučaji je ipak pokušala u javnosti prokazati određene nepravilnosti vezane za poslovanje tvrtki Rene Sinovčića. Ona je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun nepostojećih potraživanja koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić. Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto, javlja HRT.

Zbog toga se našla na udaru VOX televizije (u vlasništvu Sinovčića) koja je objavljivala priloge i tekstove o Mučaji s brojnim optužbama o protuzakonito stečenoj imovini. 

U intervjuu za HTV rekla je da su je Sinovčićevi mediji u Zadru napali jer je, kako kaže, samo radila svoj posao: 

- Očito im to nije odgovaralo sada kada su nastali problemi oko obaveza, nadzora, naplate obaveza društva koje kontrolira Sinovčić... Vrhunac svega dogodio se krajem 2013. oko predstečajne nagodbe VOX televizije, kada sam utvrdila da neki podaci u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi nisu podudarni. Primijetila sam da su podaci o tražbinama Rene Sinovčića prema društvu VOX jednostavno nestali u predstečajnoj nagodbi, a pojavila se treća osoba. Radi se o vrlo značajnim iznosima i mislim da je to bio vrhunac svega - kazala je tada.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • babalux 03.12.2014.

    što se bunite krao je za sebe

  • PukyCol 03.12.2014.

    ... osobno je sadašnji ministar lalovac potpisao suglasnost u ime ministarstava financija pretvorbu NK Zadar ... prije dvije godine ... i tada je sve bilo u redu ... sad eto vidimo nije ... strava ...

  • smilodon 02.12.2014.

    stoja mučaji! kaj ta bu stala i mučala?

Komentiraj...
Vidi sve komentare