To je to što me zanima!

Zbog pušenja marihuane više se neće ići u zatvor

Nove odredbe proizlaze iz Privremenih uputa za postupanje policije i državnih odvjetnika što su ih u srijedu potpisali Mladen Bajić i Oliver Grbić
Vidi originalni članak

Prema novom kaznenom zakonu posjedovanje manje količine lakih droga za osobnu uporabu, poput marihuane, više neće biti kazneno djelo već prekršaj. Kazneni postupak pokrenut će u u slučaju prometne nesreće u kojima je posljedica smrt, teške ozljede ili velika materijalna šteta. Prekršajno će odgovarati samo oni koji skrive nesreću s lakšim posljedicama. Sve te nove odredbe proizlaze iz Privremenih uputa za postupanje policije i državnih odvjetnika što su ih u srijedu potpisali glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, piše Večernji. Upute što su ih Bajić i Grbić dali tužiteljima i policajcima znače djelomično ispunjavanje obveza koje proizlaze iz presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Armanda Maresti protiv Hrvatske iz lipnja prošle godine. Radi se o tome da se za istu stvar ne može dva puta suditi. Na posljednjoj sjednici Vlade sva su ministarstva dobila zadatak da “pročešljaju” prekršajne zakone iz svoga resora i usporede ih s Kaznenim zakonom da bi se vidjelo gdje ima preklapanja. U Bajićevim i Grbićevim uputama spominje se posjedovanje droga, oružja, prometni delikti, nasilje u obitelji i drugo. Za teže oblike obiteljskog zlostavljanja nasilnik više neće ići na prekršajni sud, nego će se protiv njega podizati kaznena prijava.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • SasaDragisic 30.11.2010.

    Vidite,ja sam oboleo od multiple skleroze i nazalost za drogu mi nisu potrebne pare,iz apoteke uzmem za dzsbe mnogo tezu drogu rivotrile,lorazepame..a to tek izaziva zavisnost!

  • stari mudrac 21.04.2010.

    drago mi je samo zato što se upravo HDZ protivio, a sad evo, baš on MORA PRILAGODITI ZAKONE koji su proganjali bolesnike, a pogodovali dilerima.

  • user_35318 21.04.2010.

    od marihuane i pusenja sve pocinje ,imala sam priliku vidit puno dice koja su pocela s travom od 15 -16 god.a poslje su zavrsili na koki i slicnim sranjima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare