To je to što me zanima!

Zbog ratnog zločina priveli su bivšeg šefa kriznog štaba

Juru Šimića sumnjiči se da je počinio ratni zločin nakon oslobađanja vojarni od strane JNA. Sam Šimić nekoliko puta je izjavio da nije ni bio u vojarni taj dan
Vidi originalni članak

Juri Šimiću (58), prvom šefu bjelovarskog kriznog štaba iz 1991. godine u petak je oko 16 sati istražna sutkinja bjelovarskog Županijskog suda odredila 48-satno zadržavanje. Sumnjiči ga se da je počinio ratni zločin nakon oslobađanja vojarni od strane JNA. Kako se neslužbeno doznaje, on je iznio obranu vezanu uz oslobađanje Bjelovara 29. rujna 1991. godine. Slobodna Dalmacija piše kako ga se tereti da je izdvojio trojicu zarobljenika, koje je nekoliko nepoznatih vojnika odvelo i upucalo.

Sam Jure Šimić je nekoliko puta medijima koji su ga povezivali s tim slučajem izjavio kako on tog dana nije ni bio u vojarni na Logoru gdje su bili zarobljeni neki od pripadnika neprijateljske vojske. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dusansk 07.11.2010.

    @STITBJELOVAR - svaka čast, majstore !!! Mnogo nas ne zna za ovakve "borce"....

  • STITBJELOVAR 07.11.2010.

    Bome sam se tu načitao hvalospjeva o Juri Šimići, koji je prije devedesetih godina učlanio se u savez komunista i dobio crvenu knjižicu, te dobio na korištenje stan u bjelovaru u ulici Ante Trumbića u novo izgrađenim zgradama. što je najgore Puno ima takvih Jure Šimića koji su mjenjali "odoru". A kad nam je dopeljao "zarazu" u bjelovar 5000 tona zaražene smijese, on i Božo Plazoni, Stipe i Josip Renić... Ma ima toga puno - što vi znate o ratnom profiteri Jure???

Komentiraj...
Vidi sve komentare