To je to što me zanima!

Zbog salmonele Ministarstvo povlači proizvode iz trgovina

S našeg se tržišta povlače Alnatura „Tahini pasta od sezama“ – staklenka 250 g i Rapunzel „Tahini krema od sezama“ – staklenka 500 g i 250 g (svi rokovi trajanja)
Vidi originalni članak

Zbog salmonele s hrvatskog se tržišta povlače  Alnatura  „Tahini pasta od sezama“ – staklenka 250 g (svi rokovi trajanja) i Rapunzel „Tahini krema od sezama“ – staklenka 500 g i 250 g (svi rokovi trajanja), objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Iako na našem tržištu nema spornih serija proizvoda, proizvođač je iz preventivnih razloga započeo povlačenje.  

Priopćenje donosimo u cijelosti:

" Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: Alnatura  „Tahini pasta od sezama“ – staklenka 250 g (svi rokovi trajanja) i Rapunzel „Tahini krema od sezama“ – staklenka 500 g i 250 g (svi rokovi trajanja). 

Putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest iz Europske komisije o nalazu bakterija iz roda Salmonella (prisutnost u 25 g) u tahini pasti od sezama proizvođača Rapunzel Naturkost GmbH iz Njemačke. Pretragama proizvoda utvrđena je prisutnost bakterija iz roda Salmonella u pojedinim serijama proizvoda. Iako na tržište Republike Hrvatske nisu plasirane nesukladne serije proizvoda, proizvođač je iz preventivnih razloga započeo povlačenje i opozvao sve proizvode u staklenkama.

Proizvod je na tržište Republike Hrvatske distribuiran pod nazivima robnih marki Alnatura i Rapunzel preko distributera „dm drogerie markt“ d.o.o. Zagreb (za proizvod Alnatura) i Biovega d.o.o. Zagreb (za proizvod Rapunzel).

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja provela je službene kontrole te utvrdila da su tvrtke dm-drogerie markt d.o.o. Zagreb i Biovega d.o.o. Zagreb po zaprimljenim obavijestima započele povlačenje proizvoda te provele opoziv proizvoda od potrošača. Objave distributera potrošači mogu potražiti na web stranicama: dm-drogeriemarkt.hr i biovega.hr."


Idi na 24sata

Komentari 42

  • 06.02.2015.

    Krema od sezama....kakva glupost....hrana za razmažene veganke

  • kung fu panda 05.02.2015.

    sva sreča pa to ne kupujem

  • nikluk20 05.02.2015.

    sanitarna inspekcija rh je jedna od najkorumpiranijih institucija u hrvatskoj...a sada si vi mislite zbog čega....

Komentiraj...
Vidi sve komentare