To je to što me zanima!

"Na Plitvicama će zabraniti - japanke? Pa nije to crkva"

Zbog sigurnosti: U parku je nedavno strogo zabranjena upotreba dronova. Sada razmišljaju i o zabrani ulaska u park u ljetnoj obući, natikačama, japankama, sandalama
Vidi originalni članak

Zbog sigurnosti turista na Plitvicama nedavno je strogo zabranjena upotreba dronova koje su turisti masovno počeli unositi u park. Na Plitvicama razmišljaju i o zabrani ulaska u park u ljetnoj obući, natikačama, japankama, sandalama, piše Jutarnji list. I na taj način žele povećati sigurnost posjetitelja.

Naime, nedavno je u parku stradao mladi turist koji je izašao van označene staze kako bi snimio selfie. Okliznuo se i pao u provaliju od 75 metara. Život mu je spasila grana. Oporavlja se. Gotovo na istom mjestu je prošle godine poginula 54-godišnja slovačka državljanka. Prije devet godina na Plitvicama je poginuo bračni par iz Njemačke koji su također ignorirali upozorenja i prešli ogradu vidikovca. Zbog tih tragedija u Nacionalnom parku na sve načine žele povećati sigurnost. 

'Nije do dobra ideja'

Ministar turizma Anton Kliman osvrnuo se na moguću zabranu nošenja japanki u NP Plitvička jezera. Rekao je kako je to resor kolege Dobrovića, a onda ipak kazao kako ne smatra to dobrom idejom. 
- Nije to crkva - kazao je. Nakon što mu je u sljedećem pitanju pojašnjeno kako ovaj zahtjev ide zbog čestih nesreća na Plitvicama, kazao je kako treba razmisliti.

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Vjevegrica 12.07.2016.

    jel to Klinam misli da zele zabraniti japanke jer ne bi bilo pristojno u njima hodati Plitivckim jezerima?? e taj bas moze proniknuti u srz problema

  • fredaster 11.07.2016.

    ti, ministar, zabrani ti ulazak u park zasto ce ljudi ulaziti park, niti govora mo nema potrebe!!!! I cuj ZATVORI TI SVE -Fe kapija i vozdra!

  • stipe_mali 11.07.2016.

    ....u crkvi japanke nisu zabranjene, čak su poželjne jer izgledom podsjećaju na isusovke!!!!....

Komentiraj...
Vidi sve komentare