To je to što me zanima!

Zbog situacije u Jemenu opet rastu cijene nafte za pet posto

Osim što Jemen proizvodi naftu koju uglavnom izvozi u Kinu to je i tranzitna zemlja preko koje sirovu naftu šalju do Sueskog kanala koji je pak glavni prolaz do Europe
Vidi originalni članak

Zbog zračnih napada Saudijske Arabije i saveznika na pobunjenike u Jemenu cijena nafte na svjetskom tržištu porasla je za pet posto i sad iznosi 60 dolara po barelu, javlja Reuters. Naime, osim što Jemen proizvodi naftu koju uglavnom izvozi u Kinu to je i tranzitna zemlja preko koje sirovu naftu šalju do Sueskog kanala koji je pak glavni prolaz do Europe.

Iako borba još ne ugrožava proizvodne pogone postoji ta opasnost pa su saudijske i kuvajtske vlasti pojačale mjere sigurnosti oko svojih naftnih postrojenja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • oktopus1 30.03.2015.

    a zbog moje novcane situacije,pumpa me ne bu skoro vidla

  • user_412654 28.03.2015.

    U Petrobrasu su dionice skoro pale za 1% ,a nismo vezani za petrodolar .Kada počnu pumpati u SA jednostavno prekorače potražnju sa ponudom cijena mora ići dolje ,sada se to vraća na normalu jer i AMSO teško izdržava umjetno tržište .Mislim da je to bilo nešto oko Rusije i Kine možda nisam siguran ali uvijek kad su bile geopolitičke krize SA pali pumpe.

  • MAX 2010 27.03.2015.

    sad treba hitno cijene navinut jedno 25% na pumpama,,,,,,Lalovac trlja račune....

Komentiraj...
Vidi sve komentare