To je to što me zanima!

Zbog skrivanja zločinaca u BiH istraga protiv 42 ljudi

Tužiteljstvo BiH trenutačno vodi istragu protiv 42 ljudi zbog sumnje da pomažu skrivanje optuženih za ratne zločine, uključujući Radovana Karadžića
Vidi originalni članak

Izvor iz Tužiteljstva BiH potvrdio je kako je na vrhu popisa osumnjičenih za pomaganje haaškim optuženicima bivši dužnosnik policije bosanskih Srba Ljuban Ećim koji je prošle godine uhićen u Srbiji zbog umiješanosti u trgovinu narkoticima.
- Ljuban Ećim osumnjičen je da je jedan od organizatora mreže skrivanja i plaćanja Radovana Karadžića i ostalih haaških bjegunaca. Istraga je u početnoj fazi, no već sada imamo dosta materijala i indicija o funkcioniranju ove mreže - izjavio je izvor.
Kad je srbijanska policija u prosincu uhitila Ećima i skupinu njegovih suradnika, uz znatnu količinu heroina pronašla je i 210.000 eura. Pretpostavlja se kako je barem dio tog novca bio namijenjen Karadžićevu skrivanju.
Na popisu osumnjičenika su i bivši ministri pravosuđa i policije Republike Srpske Momčilo Mandić, Dragan Kijac i Tomo Kovač, nekadašnji član Predsjedništva BiH Mirko Šarović, niz drugih bivših dužnosnika te svi članovi užih obitelji Karadžića, Ratka Mladića, Stojana Župljanina i Gorana Hadžića.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare