To je to što me zanima!

Zbog štrajka kontrole zračnog prometa u Italiji mnogi letovi otkazani: 'Bilo je neizbježno'

Talijanska državna tvrtka ITA Airways otkazala je više od 200 domaćih letova zbog loših uvjeta rada zaposlenika tvrtke za kontrolu zračnog prometa Enav
Vidi originalni članak

Štrajk zbog plaća i uvjeta rada zaposlenika talijanske tvrtke za kontrolu zračnog prometa Enav u petak je izazvao velike poremećaje u zračnim lukama širom zemlje.

Talijanska državna tvrtka ITA Airways otkazala je više od 200 letova, većinom domaćih.

POČEKOM TJEDNA Kompanija Eurowings zbog štrajka otkazuje stotine letova

I drugi zračni prijevoznici, poput niskotarifnog easyJeta, otkazali su neke letove.

Sindikati kontrole zračnog prometa CGIL, CISL i UIL pozvali su na obustavu rada za koju se očekuje da će najviše pogoditi rimsku, milansku i venecijansku zračnu luku.

"Ispričavamo se svim putnicima koji bi mogli imati neugodnosti zbog štrajka", stoji u priopćenju UIL-a. Rečeno je da je zbog stava Enava prema zahtjevima radnika radnički štrajk bio neizbježan.

DOŠLO DO OŠTEĆENJA Grom udario pistu beogradskog aerodroma: Obustavljeni letovi

Sindikati traže promjenu radnog vremena i rasporeda od tvrtke Enav koja je dijelom u državnom vlasništvu. Sindikati su poručili da će nastaviti sa svojim zahtjevima - ako bude potrebno - daljnjim prosvjedima.

Posljednji štrajk u Enavu bio je 17. srpnja. I tada su usred sezone ljetnih godišnjih odmora otkazani brojni letovi, a putnici su ostali u zračnim lukama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare