To je to što me zanima!

Zbog svađe bolesnu kćer moraju nositi sve do stana

BITKA ZA STAZU: Obitelj curice (13) u kolicima pokušava joj omogućiti pristup njihovom stanu. Kažu kako im susjedi to namjerno zabranjuju
Vidi originalni članak

Valdo i Ljiljana Valas-Juraj roditelji su teško bolesne i nepokretne Stelle (13). Svaki dan prenose je preko 35 stuba do svog stana u podrumu zgrade u Gajevoj 40 u Zagrebu. Već deset godina bore se sa stanarima susjednog ulaza na broju 42, kako bi dobili jednostavniji prilaz do kuće. Još tada su obavijestili sustanare u susjednom ulazu kako bi ima bilo jednostavnije da, tada dvogodišnju Stellu, prevezu u kolicima preko njihovoga kolnog prilaza do svog stana. Susjedi se nisu odmah očitovali, a Stella je malo po malo rasla. Sukobi su počeli nakon što je  Valdo kontaktirao Grad Zagreb, koji u sklopu spomenutog prilaza ima poslovni prostor, te predložio da ona sam financira betoniranje staze koja bi vodila do njihovog stana. Grad je pristao i odlučili su na sebe preuzeti financiranje. Međutim, zbog određenih svađa otprije Valdo tvrdi kako je predstavnik stanara s broja 42 stopirao cijelu akciju za pomoć Stelli.
- Valdo maltretira čitav niz godina stanare u svom ulazu, a sad želi napakostiti i stanarima u našem ulazu - rekao je susjed, koji optužuje Stellina oca da je neugodan.
- Ako susjedima smeta moj muž, ja ću sama voziti djevojčicu preko te stazice. Spremni smo na sve, samo da se taj spor konačno riješi - kaže potresena Ljiljana. Mirjana Dobranović, predsjednica Udruge tjelesnih invalida, kaže kako je problem u međusobnom nerazumijevanju. Dodala je kako je najvažnije da se nešto htino učini da nesretna Stella ne bi dodatno patila.

STELLA TEŠKO GOVORI, NE MOŽE HODATI I JEDVA VIDI
Stella Valas-Juraj stopostotni je invalid od rođenja. Boluje od cerebralne paralize miješanog tipa, ima tumore na kralježnici, te teški oblik mentalne retardacije.Djevojčica (13) ne govori, ne hoda i gotovo ništa ne vidi, sa dioptrijom od čak minus 20. Potpuno je ovisna o tuđoj pomoći, te ju tako roditelji Ljiljana i Valdo kupaju, presvlače i hrane. Kreće se uz pomoć kolica. Vrlo je društvena i voli svakodnevne odlaske u školu, koji je opuštaju.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • drug Tito_1 17.03.2010.

    eh kakav narod, to su sve turci krivi i geni....

  • predsjednik03 17.03.2010.

    dobra mama. . brinuo bi se i ja. .

  • darabubamara 17.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare