To je to što me zanima!

Zbog 'tajnih vojnih vježbi' su morali otkazati krštenje bebe

Švicarsko-hrvatski bračni par već je dogovorio krštenje djeteta na Kornatima, ali su morali sve otkazati iako su već platiti gostima avionske karte i naručili catering
Vidi originalni članak

Michael i Marina Anklin, švicarsko-hrvatski bračni par prije 14 godina vjenčao se u crkvici Gospe od Tarca na Kornatima. Kad su dobili dijete odlučili su se vratiti na Kornate i na istom mjestu krstiti svoju bebu.

Marinina majka Mirjana Alaburić platila je tridesetak avionskih karata, naručila catering, brodski prijevoz, da bi joj tek u utorak Nacionalni park Kornati javio da se Kornatima ne može prići morem ni zrakom, piše Zadarski list.

Filip Brala / PIXSELL

- Pitam se kakva je to vojna vježba koja se odvija u Nacionalnom parku. Pa zar nemamo mora koliko hoćemo za vježbanje. Koliko ja znam Hrvatska ratna mornarica je tek u prošli petak obavijestila Upravu NP Kornati zatvaranju akvatorija - očajna i u totalnom šoku priča Mirjana Alaburić.

U Zadarskoj nadbiskupiji predložili su da se krštenje obavi u katedrali sv. Stošije, a kad se dozvoli prilaz Kornatima da se onda ide do crkvice Gospe od Tarca.

U Lučkoj kapetaniji su kazali da je obavijest o zatvaranju akvatorija zbog vojne vježbe proslijeđena samo brodovima i to radijskim putem. 

Obavijest o zatvaranju akvatorija ipak je objavljena u pomorskom oglasniku, a riječ je gađanju protubrodskim raketama RBS 15 koje u svom naoružanju imaju hrvatske raketne topovnjače tipa Kralj i Helsinki. 

Akvatorij ipak neće biti zatvoren cijeli dan, već samo do 19 sati navečer. No, pomorska policija koja također osigurava vježbu HRM- a, kaže da nije zatvorila plovni put u Kornatima.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • najobicnijidrskidripac 16.05.2015.

    ...a di je onaj fakultetlija Frane, koji se nakon kornatske tragedije nicega ne sjeca !?... posaljite ga ponovo tamo, na vojne vjezbe, gdje je tada i bio da se prisjeti istine (jer istinu duguje obiteljima nastradalih), makar samo da se zahvali vojsci,...jer vojska mu je prva priskocila u pomoc,...ne znam samo iz koje vojarne su tamo u tu pripizdinu prvi stigli, osim ako su bili na kupanju. A kaj se krstenja tice,...pokrstite dijete u Svicarskoj...tamo njihov Pop ne bu drhtal za nofce, kroz Koje Vas nasi gledaju. Hvaljen Isus.

  • RichardPresecan 16.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Hrvatski narod 16.05.2015.

    bogati mi ko Sjeverna Koreja postali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare