To je to što me zanima!

Zbog ubojstva Nemcova uhitili četvero ljudi, a peti se ubio

Ruski mediji javljaju kako su dvojica uhićenih radila u čečenskoj policiji. Peti se osumnjičenik ubio granatom dok su policajci u Groznom pokušali upasti u stan
Vidi originalni članak

Ruske službe dosad su zbog ubojstva opozicijskog političara Borisa Nemcova uhitile četvero ljudi, a dvoje od njih bili su pripadnici policije u Čečeniji. Nemcov je ubijen u Moskvi 27. veljače, nedaleko od Kremlja.

Peti osumnjičenik ubio se u Groznom u subotu navečer. Sakrio se u jednom stanu i dok su policajci pokušavali upasti u stan, bacio je jednu granatu na njih, a drugom je ubio sebe.

Anzor Gubašev i Zaur Dadajev uhićeni su u subotu u Ingušetiji zbog povezanosti s ubojstvom, a očekuje se da će ih u nedjelju izvesti pred moskovski sud, piše Reuters. Dadajev je 10 godina bio član odreda 'Sjever' u čečenskom MUP-u, a navodno je dobio i odlikovanje Vladimira Putina. 

U subotu navečer uhićen je i Rustam Jusupov, koji je također bio član istog odreda. Njega su priveli dok je bio u Dadajevu automobilu, prenose ruski mediji. 

Nije poznato kad je priveden Šagid Gubašev, mlađi brat Anzora Gubaševa. Braća Gubašev i Dadajev navodno su i rođaci. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Satnik Dušan Jugović 09.03.2015.

    Ma kako pogodno, ubio se. Valjda je bježao od policije, spotaknuo se i pao na mesarski nož koji je eto tako nosio iz obijesti, i tako jedno dvadeset puta.

  • volim proljece 08.03.2015.

    peti nije htio priznati pa se "ubio"

  • 779danai4ure 08.03.2015.

    oni su garant.pitaj inspektora clusoa tj.putina

Komentiraj...
Vidi sve komentare