To je to što me zanima!

Zbog velikih vrućina ostali bez pitke vode, spasila ih je vojska

Vojska ih spasila: U Podgoraču nedaleko od Našica presušili su svi bunari. Ljudi i stoka danima su žedni. U nedjelju im je konačno u pomoć došla vojska s cisternom
Vidi originalni članak

Bunar je prazan već dva tjedna. Upeklo je 40 stupnjeva. U štali stoka muče, a ja se kupam samo u svom znoju, govori suznih očiju Drago Bošnjak iz Podgorača. Zbog vrućina u selu presušili su svi bunari, a jedini spas bila im je 30 godina stara cisterna DVD-a. Dovozila je vodu u bunare onima koji su platili.

- Napune mi bunar za 100 kuna, ali to mi traje dva dana zbog stoke koju imam. I ta voda još nije za piće - nastavlja Bošnjak. Načelnik općine Goran Đanić tjednima traži pomoć.

- U državnoj upravi rekli su da nemaju cisterni. Tek kad sam poslao apel u Vladu, poslali su vojsku s pet cisterni - ljutit je Bošnjak. Selo od 55 kućanstava nema vodovod. Bunarska voda jedina je koju imaju.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • DanijelMarelić 29.08.2011.

    Stvarno je žalosno da se u cijeloj Državi ne može nać 10-tak cisterni koje će pomoć tim ljudima!! I sam san član DVD-a koji ljeti prevozi vodu cisternom za sela u zaleđu Velebita gdje nije riješena opskrba vodovodom i znam što znači ostat bez vode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To san isproba 2003.god. kada je bila velika suša i kad smo po cijele dane vozili vodu i jedva stizali koliko je narudžbi bilo od ljudi! Još jednom ŽALOSNO!!

  • fijuman 28.08.2011.

    Svaka čast i hvala predsjedniku Josipovići i djelatnicima vojske koji su pomogli tim napaćenim ljudima. Zanima me gdje su previše plaćeni ministri iz naše vlade koji prema novinskim izvješćima nisu ništa poduzeli. Nadležne ministre i ministarstva kazniti i svakom oduzeti 10% od palće i tim prikupljenim novcem ljudima kupiti vodu. U 21.stoljeću ne smiju se događati takve gluposti.

  • Kakma 28.08.2011.

    A tolika lova ode za Slivne vode.Zasto uopce taj Harac i gdje ode ta lova?

Komentiraj...
Vidi sve komentare