To je to što me zanima!

Zbog vježbi SAD-a i J. Koreje Sjeverna Koreja prijeti ratom

Iz J. Koreje poručili su da su vježbe isključivo obrambenog karaktera, no Sjeverna Koreja nazvala je vježbe neoprostivim prekršajem i pokušajem izazivanja rata
Vidi originalni članak

SAD i Južna Koreja počeli su vojne vježbe na Korejskom poluotoku, a Sjeverna Koreja uputila je upozorenje da ih trebaju prekinuti, izvijestio je BBC. Zbog vježbi, oko dvije tisuće američkih vojnika boravi u Južnoj Koreji, a još ih je osamstotinjak u bazama izvan zemlje.

Iz Južne Koreje poručili su da su vježbe isključivo obrambenog karaktera, no Sjeverna Koreja nazvala je vježbe neoprostivim prekršajem i pokušajem izazivanja rata, a u medijima su objavili da su spremni odgovoriti na prijetnje.

SAD je pak izdao izjavu u kojoj piše da je Sjeverna Koreja obaviještena o održavanju vježbi te kako će vježbe nadzirati promatrači iz drugih zemalja kako bi se osiguralo da se ne prekrši ni jedna odredba iz ugovora koji je potpisan na kraju rata Korejskog rata.

>>> Više pročitajte na Večernji.hr

Idi na 24sata

Komentari 67

  • markob123 27.02.2012.

    Ameri bi i 2 zida posvađali!

  • MLADEN_5 27.02.2012.

    gra se netko , igra, a sto ako se panda naljuti ????????????

  • unmute 27.02.2012.

    to to!! u tom metezu dragi moji ostat ce i nama mjesta da se obracunamo sa nasom gamadi..a onda gospodo lopovi koji ste pokrali hrvatsku i hrvate ici cete u s koreju pomagati puniti nuklearne bojeve glave u borbi protiv amera..a mi cemo vidjeti da li cemo vam odobriti povratak...da da doslo vrijeme ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare