To je to što me zanima!

Žbogar: Odblokirati ćemo samo 11 od 14 poglavlja

Žbogar je najavio deblokadu 11 od 14 poglavlja, a predsjednik Türk je za referendum o dogovoru Kosor- Pahor. O njemu će raspravljati i parlament
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar je u ponedjeljak rekao da će Slovenija Hrvatskoj na Međuvladinoj pristupnoj konferenciji (IGC) krajem rujna ili početkom listopada odblokirati 11 od 14 poglavlja, odnosno samo ona koja su prejudicirala granicu. Za ostala tri Ljubljana ima neke zadrške, ali Žbogar nije rekao koje. Na IGC-u će osim Žbogara i hrvatskog ministra vanjskih poslova Jandrokovića biti predstavnik EU-a - Olli Rehn ili Carl Bildt. Bildt je za RTV Slovenija rekao da pozdravlja sporazum prmijera Hrvatske i SLovenije, ali nije htio reći da li je temelj za nastavak pregovora bio njegov konačan kompromisni prijedlog.

TÜRK JE ZA REFERENDUM 
Slovenski predsjednik Danilo Türk je za to da se raspiše referendum o hrvatsko-slovenskom dogovoru koji su u petak postigli premijer Pahor i premijerka Kosor. Türk je rekao i da ga vlada treba upoznati sa svojim budućim koracima. Zasmetalo mu je što nije bio uključen u dogovor između Hrvatske i Slovenije nego ga je o tome Pahor tek kasnije obavijestio. Referendum o dogovoru su tražile i oporbene stranke u Sloveniji. U utorak će slovenski parlament raspravljati o dogovoru Kosor-Pahor.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sikorsky 15.09.2009.

    Hebo vas vaše more,da bog da da ga se napijete,..

  • mili28 14.09.2009.

    nismo mi dali,jadranka je poklonila MORE

  • teodora 14.09.2009.

    Oni će čak i na referendum a mi ne znamo ni što smo dali ovaj put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare