To je to što me zanima!

Zbogom tebi, INA! Mađari odlaze, Vlada prodaje ostatke

Otkrivamo kako će nakon odlaska MOL-a biti prodano još 19 posto naftne tvrtke. Vlada želi zadržati samo kontrolni paket od 25 posto INA-e jer nemaju novca
Vidi originalni članak

Otkako je mađarski MOL prije tjedan dana najavio da će prodati svojih 49 posto Ine, najčešća su tumačenja ekonomista poput Ljube Jurčića, da treba očuvati nacionalni interes i otkupiti taj udjel zbog velike gospodarske važnosti. Oni koji su u povlačenju MOL-a iz Hrvatske vidjeli prigodu za povratak države u najveću državnu kompaniju, bit će razočarani. 

Od toga neće biti ništa. Nakon deset godina suradnje, Vlada ne da neće pustiti suzu za odlaskom MOL-a, nego će im rado mahnuti i zaželjeti sretan put iz Hrvatske. Ali isto tako neće niti pokušati preuzeti kontrolu nad Inom kroz veći udio od sadašnjih 44 posto. Dapače, plan je potpuno drukčiji i Hrvatski udio će vjerojatno pasti na 25 posto plus 1 dionicu kao osnovni kontrolni paket.

Nakon 10 godina prisutnosti MOL-a na hrvatskom tržištu, toplo-hladnih odnosa s Vladom, ali i afera s mitom i preuzimanjem upravljanja najvećom hrvatskom kompanijom, Mađari će otići iz Hrvatske. 

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 72

  • be yourself 18.11.2013.

    Ma da preuzmemo INA-u, opet bi ju pokrali i uništili jer je državno i uništili bi sve.

  • pijevac 18.11.2013.

    mi ni sa čime ne znamo gospodarit,samo prodajemo,a love nigdje...

  • Ahileja 18.11.2013.

    Sada kada su očerupali jednu od najprofitabilnijih tvrtki Hrvatske svi dižu ruke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare