To je to što me zanima!

Zekanović podržao građane Unešića koji su protiv izgradnje vjetroelektrana u toj općini

Neshvatljivo je da država dozvoljava investitorima u takozvane obnovljive izvore energije postavljanje agregata vjetroparkova tek 500 metara od prve kuće, poručio je Zekanović.
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u srijedu je dao "punu podršku" stanovnicima Unešića koji žele spriječiti najavljenu izgradnju golemih vjetroelektrana na području njihove općine.

- Neshvatljivo je da država dozvoljava investitorima u takozvane obnovljive izvore energije postavljanje agregata vjetroparkova tek 500 metara od prve kuće - poručio je Zekanović. 

ŽESTOKA RASPRAVA Zekanović protiv uvođenja eura iako i sam ima kredit u eurima

Takav propis možda je imao smisla kad su agregati bili visoki tek nekoliko desetaka metara, a danas kada su agregati zajedno s elisama visoki do 150 metara, ta odluka gubi svaki smisao, ustvrdio je. 

Napomenuo je također da se zadnjih godina stanovnici Unešića masovno počinju baviti turizmom i upozorio kako će njihov trud biti ugrožen "nezapamćenom devastacijom krajolika zbog planirane izgradnje golemog vjetroparka".

- Državi je danas izgleda važnije utječu li vjetroparkovi na faunu - šišmiše i ptice - a nitko ne mari za ljude i njihovu egzistenciju. Umjesto da se stanovništvo Dalmatinske zagore subvencionira i stimulira za postavljanje solarnih panela, radi se upravo suprotno - rekao je Zekanović.

POPUT DIVOVA Vjetropark Krš Pađene: Najveći u Hrvatskoj i u čitavoj regiji

Ponovio je da Hrvatski suverenisti daju punu podršku stanovništvu općine Unešić u njihovoj namjeri da se spriječi ta, kako kaže, nerazumna investicija.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 23.09.2021.

    Sam pogled ovog tipa sve kazuje

  • prokurator 22.09.2021.

    "takozvane obnovljive izvore energije"? zeka ajde nazad pod kamen. zagovaraš solare umjesto vjetroturbina, koje su učinkovitije, dugovječnije, nema probleme razgradnje nakon kratkog životnog vijeka (kao solari), i tako dalje... postoje problemi sa vjetroparkovima, recimo to da od njih 17 samo je JEDAN u hrvatskom vlasništvu. mogao si tu stranu priče napasti da išta znaš, ali jasno je da ne znaš.

  • Moslavec 22.09.2021.

    Jel taj zekanović ikad sišao sa svojeg brda. Bolje da ne siđe, jer bi po svijetu dao porušiti trečinu postavljenih generatora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare