To je to što me zanima!

Žele novi život: Više od milijun i pol Grka preselilo bi na selo

Istraživanje je provedeno na 1286 ispitanika u Ateni i Solunu, a njih 62,8 posto reklo je da razmišlja o životu u provinciji. 19,3 posto već je poduzelo početne korake
Vidi originalni članak

Prema rezultatima istraživanja grčkog ministarstva poljoprivrede više od milijun i pol Grka planira se preseliti iz gradova na sela. Istraživanje je provedeno na 1286 ispitanika u Ateni i Solunu, a njih 62,8 posto reklo je da razmišlja o životu u provinciji, dok ih je 19,3 posto već poduzelo početne korake za preseljenje. 

Među ispitanicima koji su izrazili želju da se presele tri četvrtine imaju manje od 44 godine. Oko pola ih je zainteresirano za rad u poljoprivredi, a najviše ih privlači uzgoj maslina i proizvodnja maslinovog ulja. Oko 18 posto bi voljelo raditi u turizmu ili kulturi, javlja ekathimerini.com.

Oko dvije trećine onih koji bi željeli započeti novi život na selu završilo je fakultet, a njih 70 posto reklo je da bi prihvatilo i manje plaće za bolju kvalitetu života. 

Predstavljajući rezultate ministar Costas Skandalidis rekao je da je došlo do dubokih promjena u društvu i stilu života Grka. 


Idi na 24sata

Komentari 8

  • LongliveUSAforever 29.03.2012.

    Pravoslavni seljaci:)

  • Apsurd0000 28.03.2012.

    tiktak, pa da znam da je problem u tome ali kada gledamo u kakvom je rasulu naša domovina ja ipak mislim da kada ljudi shvate koliko zemlja znači i što ona daje da će ipak izdvojit nešto para da barem kupe kako si rekao/la malo ipak KAKO SE KAŽE MOJA ZEMLJICA MOJA SLOBODICA!!!!

  • Apsurd0000 28.03.2012.

    Hvala bogu, ja živim na selu i imam oko 6000 hektara zemlje i to sve obrađujemo moja obitelj i ja i makar je tu puno truda i muke ali barem ono što proizvedem i što na koncu i jedem jako sam sretan zbog tog jer barem sam 100% siguran što jedem i da jedem prirodno tako da nemam nikakve bojazni od nekakvih boleštija!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare