To je to što me zanima!

Žele svjetske norme: BiH traži milijardu skuplji Pelješki most

BiH inzistira na "starim" dimenzijama mosta iz Sanaderova doba (55 metara visine uz glavni raspon luka od 500 metara), dok su Hrvatske ceste iznijele nova projektna rješenja
Vidi originalni članak

Bosanskohercegovačka strana inzistira na "starim" dimenzijama mosta iz Sanaderova doba (55 metara visine uz glavni raspon luka od 500 metara), dok su Hrvatske ceste iznijele nova projektna rješenja (35 metara visine i raspon od 250 metara), što zadovoljava prometne potrebe uz nižu cijenu gradnje za gotovo milijardu kuna.

Naime, gradnja mosta od Komarne do Brijeste i pristupnih cesta s pelješke i neretvanske strane po izmijenjenom projektu stajala bi oko 2,6 milijardi kuna, dok je cijena mosta po starom modelu, na kojem inzistira BiH, 3,5 milijardi kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Što se tiče stava BiH, mi tražimo svjetske norme za most, i to najmanje 60 metara plovne visine i 500 metara glavni raspon, kojim bi se odvijala plovidba na međunarodnom plovnom putu od neumskog akvatorija do otvorenog mora – ističe predsjednik Pomorskog društva BiH Ševal Kovačević.

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 42

  • stari mudrac 30.03.2016.

    fala gosparima kaj su prodali taj dio obale!

  • biberrr 30.03.2016.

    A što fali cesti kroz Neum? Zar tamo ne žive Hrvati? I neće li BIH ući u EU za par godina? Milijarde kredita smo uzeli za sportske dvorane i autoceste koje zjape prazne i stvaraju minuse. Žao mi je svih političara koji su kupovali zemlju po Pelješcu kako bi zaradili,ali najjeftinija i najbolja solucija je autocesta kroz BIH.

  • Emersan 30.03.2016.

    Možda bi najbolje bilo sagraditi nasip. Može i od smeća. U Japanu su na smeću sagraili aerodrom. Ionako imamo problem sa zbrinjavanjem smeća na cijelom Jadranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare