To je to što me zanima!

Žele zaraditi: ZET-ove karte će poskupjeti i više od 100 posto

Jednokratna karta bi po novom koštala 25 kuna, a ona mjesečna 430 kuna. U ZET-u namjeravaju postrožiti kontrole koje će obilaziti tramvaje i autobuse po Zagrebu
Vidi originalni članak

Osim što namjeravaju ukinuti besplatan prijevoz ZET namjerava i dići cijene karata. Tako bi cijena jednokratne karte mogla poskupjeti i više od 100 posto te bi koštala 25 kuna. Uz to cijena mjesečne karte skočit će na čak 430 kuna. Direktor ZET-a Dubravko Baričević ističe kako će cijene tih mjesečnih karata pokušati rangirati prema imovinskom stanju. 

- I prebivalište će se uzeti u obzir zbog prireza koji Zagrepčani moraju plaćati - rekao je Baričević. 

U ZET-u namjeravaju smanjiti i broj tramvaja u prometu. Postrožit će se i kontrole, zadnja vrata u autobusu biti će zatvorena, a vozač će posebno kontrolirati svakog putnika. U bus se bez karte više neće moći ući. Češće kontrole trebale bi uz skuplje karte napuniti ZET-ov proračun. Baričević kaže kako im velike prihode donose upravo te kontrole i plaćanje karte SMS-om. Besplatne karte i dalje će imati djeca s poteškoćama u razvoju, invalidi, gluhi i slijepi, djeca poginulih branitelja i davatelji krvi, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • ball 21.11.2010.

    trebali bi smanjiti cijene karata na 6,50 kn kak je bilo prije.btw ja se švercam 8 godina.prvo sam bila izvanredni student bez prava, a sad sam nezaposlena.i socijalni pokaz mi je preskup.

  • Feel 21.11.2010.

    ZET je negirao tocnost ovih informacija... i ja mislim da je ovo glupost i da se to nece dogoditi,bar ne sada... jer nebi oni nis time dobili,naprotiv,izgubili bi...

  • smartbox 20.11.2010.

    kontrolor ZET-ai nabavite pancirke i štitove!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare