To je to što me zanima!

Zelenski o povlačenju: 'To je bila odluka profesionalaca kako bi spasili što više Ukrajinaca'

General Oleksandr Sirski, koji je preuzeo vodstvo ukrajinske vojske u velikom preokretu prošlog tjedna, rekao je da su se ukrajinske snage vratile na sigurnije položaje izvan grada
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u petak da se njegova vojska povukla iz grada Avdiivke da bi sačuvala živote Ukrajinaca.

- Bila je to odluka profesionalaca da se spasi što više ukrajinskih života- rekao je Zelenski na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upozorio je da nedostatak oružja s kojim je suočen Kijev samo jača ruskog predsjednika Putina. 

- Ne pitajte Ukrajinu kada će rat završiti. Zapitajte sebe zašto je Putin u stanju da ga nastavlja- rekao je Zelenski.

KIJEV: OVAKO ČUVAMO ŽIVOTE VIDEO Ruševine i žestoke bitke: Ukrajinci se povukli iz Avdiivke, od grada nije ostalo skoro ništa

Dodao je da je smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog u zatvoru bila Putinova poruka zapadu upravo za vrijeme održavanja skupa u Muenchenu.

- Moramo poduzeti ne nešto, nego sve da porazimo Putina- istaknuo je.

VELIKA POBJEDA RUSA Ostali bez streljiva: Ukrajinske snage povukle se iz Avdiivke

Povlačenje, najavljeno dok se Ukrajina suočava s nestašicom streljiva zbog ne donošenja odluke o američkoj vojnoj pomoći u Kongresu, imalo je za cilj spasiti trupe od potpunog okruženja ruskih snaga nakon mjeseci žestokih borbi, objavio je ranije u subotu Kijev.

General Oleksandr Sirski, koji je preuzeo vodstvo ukrajinske vojske u velikom preokretu prošlog tjedna, rekao je da su se ukrajinske snage vratile na sigurnije položaje izvan grada koji je prije rata imao 32.000 stanovnika.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • andrej Tomislavgrad 18.02.2024.

    Rusi što su do sad osvojili u ukrajini sa već odavno osvojenim krimom je cca bivša jugoslavija tako da to i nije baš zgodno hitler ju je osvajo 5 godina pa je zube polomio tako da naprjed naši 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ura

  • mika BJ 18.02.2024.

    Ovaj poraz nije samo ukrajinski nego cijele europe. Dok se ameri natežu oko naši i vaši.. Ursule,Macroni i Olafi pomažu na kapaljku jer im se ne da prazniti skladista a i kad im dodje volja onda se ne mogu dogovoriti šta bi slali. Bitno je da su se znali držati za rukice i govorit da su uz Ukrajinu koliko god treba. Ovaj rat je otkrio svu bijedu zapada u smislu odlučnosti i moči da se nosi sa problemima. Možda netko smisli kakvu aplikaciju jer zapadu se ne radiiii!

  • migaču 18.02.2024.

    Da si želio spasit živote 500k ukrajinaca potpisao bi primirje još prije dvije godine . Sad je kasno za spašavanja  .Bilo je jasno od prvog dana da nemate šanse . Ameri te nagovorili na glupost a ukrajinci će te pamtit kao najveći promašaj u povijesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare