To je to što me zanima!

Zelenski: 'Pristao bih na izvoz ruskog amonijaka u zamjenu za zatvorenike'. Kremlj je to odbio

"Ja sam protiv opskrbe amonijakom iz Ruske Federacije preko našeg teritorija. Učinio bih to samo u zamjenu za naše zatvorenike. To je ono što sam ponudio UN-u", rekao je Zelenski
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da pristaje na to da se ponovno pokrene izvoz ruskog amonijaka preko Ukrajine ako Moskva oslobodi ratne zatvorenike, prijedlog koji je Kremlj brzo odbio.

Zelenski je u intervjuu Reutersu rekao da je Ujedinjenim narodima iznio prijedlog o ponovnom izvozu ruskog amonijaka preko Ukrajine da bi se olakšala globalna nestašica gnojiva.

"Ja sam protiv opskrbe amonijakom iz Ruske Federacije preko našeg teritorija. Učinio bih to samo u zamjenu za naše zatvorenike. To je ono što sam ponudio UN-u", rekao je u intervjuu u svome predsjedničkom uredu.

Dodao je da Rusija drži više ukrajinskih vojnika u zatočeništvu nego Ukrajina ruskih.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ubrzo je odbacio prijedlog, izvijestila je novinska agencija TASS. "Jesu li ljudi i amonijak isto?" rekao je.

Ujedinjeni narodi predložili su da se plin amonijak ruskog proizvođača gnojiva Uralchema dovede plinovodom do ukrajinske granice, gdje bi ga otkupila američka trgovinska kompanija Trammo.

Plinovod je zatvoren nakon što je Rusija poslala svoju vojsku u Ukrajinu 24. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vilim1234 17.09.2022.

    zelenski je jako zabrinut za globalnu nestasicu hrane i siromasne zemlje ,cak su i Amerikanci nemocni ako on nesto odluci ,tako mora biti,pravi svjetski voda,hrabar ,nepokolebljiv,

  • Istinaisamoistina 17.09.2022.

    Amonijak bi otkupila američka kompanija? Tko tu koga j...?

  • nisam ja ništa2. 17.09.2022.

    Dobit ćete malo sutra. Ruski bi amonijak a slušate Zelenka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare