To je to što me zanima!

Želite se ispisati iz hrvatskog državljanstva? Platite harač!

Punjenje proračuna: Izlazak iz knjige hrvatskih državljana platit ćete, prema novoj tarifi, punih 4500 kuna. Prije zadnjeg poskupljenja ta je 'operacija' stajala 3600 kuna
Vidi originalni članak

Želite li se ispisati iz državljanstva ove zemlje, možete to učiniti. No iako je situacija u Hrvatskoj sve gora - ispisnica je sve skuplja!

Izlazak iz knjige hrvatskih državljana platit ćete, prema novoj tarifi, punih 4500 kuna! Prije zadnjeg poskupljenja, do kojeg je došlo nakon zadnje sjednice Vlade, ta je “operacija” stajala 3600 kuna.

Naopaka logika vrijedi i za upisivanje u državljanstvo. Njega ste u zlatno doba (a sva prijašnja razdoblja čine se boljima u odnosu na sadašnje stanje) morali platiti 1500 kuna. No kako se stanje u Hrvatskoj pogoršava - naše je državljanstvo sve skuplje pa ćete za “dobrodošli u pravi pakao državljanstvo” morati platiti 2000 kuna.

Vlada je uredbom povisila tarife upravnih pristojbi u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić objasnila je kako je to potrebno jer je Hrvatska preuzela obveze prema provedbi propisa Europske unije, ali i zbog činjenice da spomenute tarife nisu podizane još od 1996. godine.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • Darko05 06.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • yocko 06.06.2014.

    Najbolje bi bilo da vi svi političari napustite HR.i netrebate ništa platiti odite besplatno.

  • SUSSIE_1 06.06.2014.

    Obje cijene su prevelike. Ali ipak se ne može zanijekati da su bili pošteni. Priznali su javno da izlazak vrijedi više nego ulazak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare