To je to što me zanima!

Željka Antunović: Možda će i SDP sastaviti Vladu

Antunović je zaključila da SDP s HNS-om i IDS-om ima isti broj mjesta u Saboru kao i HDZ s dijasporom. Dodaje da Sanader još nema većinu
Vidi originalni članak

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović rekla je kako je pobjednik izbora onaj tko osigura većinu u Saboru, dodavši kako u ovom trenutku Sanader nema većinu te da će možda i SDP, koji isto vodi pregovore s potencijalnim partnerima, sastaviti Vladu. - To je naša obveza jer smo dosad postigli najbolji izborni rezultat, a SDP s HNS-om i IDS-om ima isti broj mjesta u parlamentu kao i HDZ s dijasporom - navela je. Na novinarsku primjedbu da je HDZ izborni pobjednik i bez dijaspore, Antunović je odgovorila kako SDP ne poriče mandate političkom konkurentu, ali i da će se boriti do kraja. Dodala je kako građani mogu mirno spavati ako Vladu sastavi SDP, a u protivnom Hrvatsku i njezine građane čekaju brojni problemi, što se vidi odmah nakon izbora po poskupljenjima, jer je, kako je kazala, Sanaderova vlada 'držala' vodu do izbora. Antunović je zadovoljna rezultatima, osobito za dio Splitsko-dalmatinske županije, gdje je SDP dobio 30 posto glasova.
- Dalmacija nije isključivo desna - ocijenila je, izrazivši istodobno nezadovoljstvo rezultatima SDP-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević dodao je kako su Splićani neke stranke kaznili, a to je u prvom redu Lista Velog Mista, koja je stala iza Tončija Tadića, a on nije prošao.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • vea 24.12.2007.

    Možda,u Republici Peščenici

  • ilmare 21.12.2007.

    Ako SDP odustane odmah prije nego koalicija HSLS i HSS potpiše sporazum sa HDZ om, koalicija više ne bi mogla tražiti sve ,jer biih HDZ prisilio da popuste ili gube vlast. Zato SDP hoće da HDZ štoviše pristane na zahtjeve koalicije. i tako nataj način SDP nanosi štetu HDZ-u

  • anti-gardy 20.12.2007.

    da, slažem se s tobom, udrugabu, nije Milanović dobar kao vođa, ali mi se sviđa kod njega taj probojni način govora. Jedini je koji je uspio isprcati Ivu i reći mu u lice, tj preko medija, ono što drugi samo međusobno pričaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare