To je to što me zanima!

Željko Rohatinski ukinuo ograničenja za rast kredita

Bankama će ostati više novca za odobravanje kredita što bi trebalo oživjeti našu ekonomjiu. No pitanje je hoće li ta mjera proizvesti takve učinke
Vidi originalni članak

Zbog prevelike kreditne ekspanzije proteklih godina, guverner Rohatinski bankama je ograničio povećanje kredita veće od 12 posto godišnje. Banke čiji su krediti rasli po većoj stopi, morale su upisivati blagajničke zapise po kamati od 0,25 posto. No kriza je smanjila rast kredita do te mjere, da je ova administrativna mjera postala nepotrebna. Na taj način, bankama će ostati više novca za odobravanje kredita što bi trebalo oživjeti posrnulo gospodarstvo. No pitanje je hoće li ta mjera proizvesti takve učinke, jer je pitanje neće li novac uzeti država.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • klaus1 02.12.2009.

    Rohatinski, tebi jedino vjerujemo.Osnuj stranku i imti ćeš više članova nego misliš.Svojim si načinom života , skromnošču i stručnošču dokazao da si daleko veči domoljub od svih ovih koji su nam lagali i pokrali nas.Jedan si od rijetkih kojemu običan čovijek vjeruje.Definitivno si zavrijedio da postaneš novi premjer i da imaš potpune ovlasti,jer samo takvi kao ti nas mogu izvuči iz gliba.

  • mare18 26.11.2009.

    Baš čitam knjigu Yunusa (Nobelovca) o njegovoj banci s mikrokreditima i samo se sjetim kako mrzim komercijalne banke. I da postoji ijedna druga ustanova preko koje bi dobivala plaću odmah bi se prebacila. Eto nema ovo veze s tekstom ali mrzim moderne lihvare!

  • drug Tito_1 26.11.2009.

    rasteretit poduzetništvo i poslat na burzu pola birokratskog nepotrebnog aparata, zašto da gospodarstvo trpi zbog rodjaka i netjaka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare