To je to što me zanima!

Zemaljsko osoblje Lufthanse najavilo štrajk za četvrtak i petak, žele povećanje plaća

Već su bila dva vala štrajkova u trenutnom sporu oko plaća za oko 25. 000 zemaljskog osoblja, od kojih je svaki paralizirao putnički promet na otprilike jedan dan
Vidi originalni članak

Sindikat Verdi ponovno je pozvao zemaljsko osoblje njemačkog zračnog prijevoznika Lufthansa na štrajk u četvrtak i petak, za koji se očekuje da će utjecati na putnike.

Štrajk zbog plaća i uvjeta trebao bi početi u područjima vezanim za putnike u 4 ujutro  u četvrtak i završiti u 7.10 ujutro u subotu.

Već su bila dva vala štrajkova u trenutnom sporu oko plaća za oko 25. 000 zemaljskog osoblja, od kojih je svaki paralizirao putnički promet na otprilike jedan dan.

Prošlog tjedna Verdi je organizirao štrajkove u Lufthansinim tehničkim odjelima i odjelima za rukovanje teretom kako bi kompaniju prisilio na bolju ponudu.

Verdi je zatražio 12,5 posto veću plaću i bonus za inflaciju tijekom jedne godine. Lufthansa je dosad nudila 10 posto veće plaće za 28 mjeseci.

Sljedeći krug pregovora zakazan je za 13. i 14. ožujka. Verdi je spreman pregovarati ranije samo ako bude dana bolja ponuda.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 04.03.2024.

    zar opet Kurt, pa tko brine o Deutschland-budučnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare