To je to što me zanima!

Zemunik: Vatrogasci opet u borbi s vatrom i minama

U gašenju požara sudjeluje 28 vatrogasaca s osam vozila, tri kanadera i dva Air Tractora. Požar gori na miniranom području na 10 hektara
Vidi originalni članak

Vatrogasci su ugasili požar koji je poslijepodne buknuo u Zemuniku Donjem. Izgorjelo je oko pet hektara suhe trave i niskog raslinja, dok je nekoliko drvenih stupova elektro-mreže nagorjelo. Požar u susjednom Zemuniku Gornjem je lokaliziran te su obranjene obiteljske kuće koje su u jednom trenutku bile ozbiljno ugrožene. Vatrena stihija proširila se na minirano područje, gdje su se čule eksplozije mina, pa su je gasila tri kanadera i dva Air Tractora. Izgorjelo je oko 25 hektara suhe trave, niskog raslinja i mlade hrastove šume.


LOKALIZIRALI TRI POŽARA

Požar koji je izbio oko 15.40 sati kod zaseoka Senj-Smoković, također u Zadarskoj županiji, lokaliziran je u 17.20 sati. Gasila su ga vatrogasci s dva vozila i zračne snage s požarišta Zemunik Gornji-Zemunik Donji. Izgorjelo je nisko raslinje na površini od 15 hektara. Tijekom popodneva izbila su dva manja požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na lokaciji Lokva-Rogoznica i Uglanje-Nova Sela kod Trilja, a oba požara su pod nadzorom gasitelja. Požar kod Lokve-Rogoznice gasilo je 40 lokalnih vatrogasaca sa 7 vozila iz DVD-a Omiš, DVD-a Kučiće i DVD-a Gata. U požaru je izgorio hektar borove šume.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare