To je to što me zanima!

U Hong Kongu se pojavio prvi slučaj ptičje gripe nakon 2003.

Žena je oboljela nakon putovanja u unutrašnjost Kine, ali još se ne zna je li se zarazila tijekom putovanja ili kod kuće. Izvijestili su kako je moguća epidemija
Vidi originalni članak

Žena (59) iz Hong Konga završila je u bolnici u teškom stanju nakon što je oboljela od ptičje gripe. To je prvi slučaj ptičje gripe kojeg su dijagnosticirali nakon 2003. godine. Žena je oboljela nakon putovanja u unutrašnjost Kine, ali još se ne zna je li se zarazila tijekom putovanja ili kod kuće. Bolnica u Hong Kongu u kojoj je primljena izvijestila je kako postoji mogućnost od epidemije gripe. Šef bolnice, York Chow, rekao je kako nema informacija o širenju virusa, ali je cijela pokrajina na oprezu. 

Liječnici će se spremiti na moguću epidemiju

Zaražena žena je u Šangaj, Hangzou i Nanjin otputovala zajedno sa svojim suprugom i kćeri. Liječnici u Hong Kongu će se sastati u četvrtak kako bi se spremili na moguću epidemiju te će odlučiti o sljedećim koracima. Svjetska zdravstvena organizacija je izvijestila kako je diljem svijeta dijagnosticirano 500 slučajeva ptičje gripe od 2003. godine, a od toga su preminula 302 pacijenta, piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • glasna_1 18.11.2010.

    evo milinoviću skuže da probije proračun svog ministarstva

  • kikibonbon23 18.11.2010.

    pocela je sezona lapanja para naivnim ljudima!!!!! ajmo cjepiva samo 60kn! navalite narode!!!!!1

  • spidy 18.11.2010.

    nije više fora ptičja gripa, ove bi godine mogla biti IN KONJSKA GRIPA, naprimjer!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare