To je to što me zanima!

Žena koja ruši rekorde: Nju će slijepo slušati 776.000 vojnika!

Laura J. Richardson, koja je u vojsci od 1986. godine, već je rušila rekorde. Prije šest godina postala je prva žena na poziciji zamjenice zapovjednika 1. konjičke divizije poznatijom i kao 'Američka prva ekipa'
Vidi originalni članak

General poručnica Laura J. Richardson u američkoj vojsci postaje prva žena koju će slušati 776.000 vojnika i 96.000 civila što je najveće zapovjedništvo u američkoj vojsci, javlja CNN.

Richardson, koja je u vojsci od 1986. godine, već je rušila rekorde. Prije šest godina postala je prva žena na poziciji zamjenica zapovjednika 1. konjičke divizije poznatije pod nazivom 'Američka prva ekipa', a 2017. postala je prva žena zamjenica generala Roberta B. Abramsa u Zapovjedništvu američkih vojnih snaga, a sad umjesto njega stupa i na čelo tog tijela.

Abrams je u utorak najavio kako odlazi s te pozicije kako bi preuzeo zapovjedništvo Američke vojske u Koreji.

Richardson će biti zamjena Abramsu dok američki Senat na tu poziciju ne postavi nekog, a ona sama je jedan od najboljih kandidata. 


 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Prva Proleterska 19.10.2018.

    Nešto se vam ne uklapa u prijevodu ! USA divizija ima 10.000 -14.000 vojnika , pa se ji stoga kao komandantu 1. konjičke divizije nikako ne uklapa broj potćinjenih . Prije će biti 1. konjićka armija a ne divizija .

  • Ante-zg_1 18.10.2018.

    Ne znam zasto bi se ovo trebalo gledati uz divljenje, i uopce naglasavati da je zena ili Afroamerikanac. Ako se pogledaju kvalitetni dokumentarci o ratovima 20 stoljeca, sto su tamo ljudi prolazili..mislite li da jedna Kolinda kod nas ili ova, uopce kadar u vrhu vojske i policije RH je dorasao nekim ozbiljnijim izazovima!?

  • 18.10.2018.

    Naša kapetanica, žena, majka, kraljica u totalnoj nevjerici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare