To je to što me zanima!

'Žena na put dulji od 77 km ne smije bez muškog pratitelja'

Udruga Blackburn Muslim Association propisuje kako žena za ovu daljnu, za koju su potrebna tri dana hoda, mora uza sebe imati muža ili bliskog muškog rođaka
Vidi originalni članak

Muslimanska skupina iz Velike Britanije svojim je članovima dala uputu prema kojoj žena ne bi smjela na put dulji od 77 kilometara bez muške pratnje. Udruga Blackburn Muslim Association propisuje kako žena za ovu daljnu, za koju su potrebna tri dana hoda, mora uza sebe imati muža ili bliskog muškog rođaka. 'Pravilo' je objavljeno na njihovoj internetskoj stranici koja nudi 'odgovore' na vjerska, društvena i financijska pitanja u skladu sa učenjima šerijata. 

Grupa tvrdi da ih financira lokalna samouprava te su navedeni kao članica Britanskog muslimanskog vijeća. Na stranicama također savjetuju muškarcima da uzgajaju brade, a ženama da pokrivaju lice. 

Justine Green, britanska ministrica za jednakost i tajnica za međunarodni razvoj komentirala je objavu i kazala kako taj savjet ''nema mjesta u modernoj Britaniji'', piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 111

  • dundu 06.05.2016.

    nisam znao da u britaniji još piješače 77km

  • Cipelcug 06.05.2016.

    Vratite ih u bogate arapske zemlje!!!!!. Zanimljivo kako su udaljenost "dan hoda" preračunali u kilometre ili reci na sate.

  • Ivaaa_m 06.05.2016.

    ja ju nebi pustila ni iz kuće, a kamo li 77km...hodajuća bomba

Komentiraj...
Vidi sve komentare