To je to što me zanima!

Žena oslijepila kada joj je zubar izvadio upaljeni zub

Franciski Bedić (52) iz Jastrebarskog stomatolog je iščupao zub pod upalom, a samo sat vremena poslije ostala je slijepa. Tako je već pet godina...
Vidi originalni članak

Nekad sam bila tehnički crtač, šivala, nema što nisam radila. A sada...sada sam ništa, šaka jada, sa suzama u očima priča Franciska Bedić (57) iz Jaske. Slijepa je već pet godina, a vid je izgubila u samo sat vremena nakon vađenja zuba koji je bio pod upalom. Zub, gornju četvorku, izvadio joj je liječnik u Domu zdravlja Jaska. Bio je upoznat, ističe Franciska, sa svim detaljima iz njezina liječničkoga kartona, uključujući i visoki tlak. Ipak je odlučio čupati upaljeni zub. Otada je prošlo pet godina, a Franciska je prošli tjedan podnijela i tužbu. Život joj je u trenu postao pakao, a danas uz sve trpi i strašne bolove u očima. Kako je poslije saznala, zbog vađenja se pojavilo krvarenje i prsnule su kapilare, uslijed čega su očni živci doslovno odumrli. Franciska sada živi u sjećanjima. Nažalost, slike joj pomalo blijede, a u srcu se nikako ne može pomiriti s time da nikad više neće vidjeti. Najviše od svega je, kaže, boli što ne može vidjeti svoje dvije unučice. Ipak, čula je kako znanstvenici u Americi razvijaju bioničko oko pa se nada da će joj odštetni zahtjev možda donijeti novac kojim će ga moći nabaviti.
Oftalmolog prof. dr. Nikica Gabrić kaže da je vjerojatno riječ o rijetkoj prirođenoj anomaliji kada je očna arterija smještena drukčije nego što je prirodno i uobičajeno. Zbog toga je arterija kod vađenja zuba ostala bez krvi i stisnule su se krvne žile. Uslijed upale je krvarenje bilo još i jače.

MOŽE TRAŽITI STOTINE TISUĆA KUNA ODŠTETE
Odvjetnica Ingrid Barić, koja zastupa i Miroslava Maškarina, kaže da treba pomno procijeniti posljedice. Može se, kaže, za obeštećenje tražiti i nekoliko stotina tisuća kuna, ali ljudi moraju imati u vidu da kod gubitka parnice tužitelj mora platiti sudske troškove koji su vrlo visoki.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • loly0 04.06.2008.

    zdravlje nema cijenu.............

  • user_26239 03.06.2008.

    Možda slijepilo nije zbog zuba,ali najverojatnije je.Najpametnije ga je tužit na što više love tako da izgubi sve što ima.

  • Gara 03.06.2008.

    kako i zbog čega se to desilo to niko neće saznat...nažalost žena je ostala sljepa...al jedna stvar koja mi nije jasna zašto di god pročitam nekakav slučaj koji se desi a u pitanju su doktori odma se juri advokatima i opleti sa tužbama nebili izvukli što veće oštete..

Komentiraj...
Vidi sve komentare