To je to što me zanima!

Žena se htjela zagrijati u pušnici pa umalo izgorjela

Starica (67) iz sela Krnjeuve kraj Kistanja zapalila se u srijedu oko 11.30 sati dok se grijala uz kamin. Vatra je zahvatila odjeću i teško je opekla
Vidi originalni članak

Pokušavajući se zagrijati uz otvorenu vatru izgorjela je Zorka Pavić (67) iz sela Krnjeuve kraj Kistanja. Nesretna žena je u pušnici kraj kuće u Krnjeuvama u 11.30 sati zapalila vatru. Plamen joj zahvatio odjeću i žena je ostala bespomoćno ležati pola metra od vatre koju je naložila nasred prostorije. Zadobila je teške ozljede opasne po život prevezena na  liječenje u bolnicu Križine u Splitu.
- Slavili smo Božić i zato nisam izgonio ovce na ispašu. Svima sretan Božić, a nama je crn. Dok je sin Dalibor još spavao, oko 11 sati, Zorka i ja smo jeli u kuhinji. Ja sam ustao od stola i otišao pogledati stoku, a ona je otišla u pušnicu. Bilo je jako hladno, hladnije nego danas, a kraj otvorene vatre se mnogo bolje možemo ugrijati nego kraj peći u kuhinji. Zato je i naložila. 20 minuta kasnije sam čuo zapomaganje. Dotrčao u pušnicu i stao golim rukama trgati zapaljenu odjeću s nje te je polijevati vodom. Hitna pomoć je iz Knina došla za manje od pola sata. Supruga je znala popiti i vjerujem da se zbog toga nesreća i dogodila. U kući nemam vina ni rakije, sve sam podijelio ili prodao, ali je ona našla negdje u selu i popila. Da nije tako, sigurno bi se bila obranila od vatre. Ta, ni metar i pol od vatre bila je slavina i kanta sa vodom - ispričao nam je Ljubomir Pavić (76) suprug stradale žene.
U Krnjeuvama, selu u kojem živi svega stotinjak starijih ljudi, povratnika srpske nacionalnosti, ovih dana temperatura se spušta i do deset stupnjeva Celzija ispod nule. Svi se griju na drva i nikog ne zabrinjava obustava isporuke ruskog plina.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare