To je to što me zanima!

Ženka risa je uginula nedugo nakon operacije bedrene kosti

Bedrena kost životinje je stradala 18 milimetara u promjeru, te je sirota životinja sve više vukla lijevu stražnju nogu zbog čega je ortopedski kirurg predložio operaciju...
Vidi originalni članak

Ženka risa, koja je početkom veljače pobjegla iz ljubljanskoga Zoološkog vrta i koja je ipak uhvaćena 9. ožujka, nažalost je uginula u petak navečer unatoč velikim naporima djelatnika ZOO-a da je spase.

Naime, nesretnu su životinju morali operirati jer joj je puška za uspavljivanje ozlijedila bedrenu kost, ali je došlo do komplikacija pri buđenju iz narkoze. Tjelesna temperatura joj je naglo počela padati te je tijekom noći uginula.

Sirota je ženka tijekom mjesec dana lutanja izgubila otprilike tri kilograma jer se nije mogla normalno prehranjivati budući da nije imala većinu zuba.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Behemot 16.02.2015.

    Planina Risnjak u Gorskom Kotru je dobila ime po Balkanskom risu koji je istrijebljen početkom 20. stoljeća. Iza 1980 u jednom slovenskom lovištu se pušta nekoliko EUROPSKIH riseva koji su dvostruko veći (Slovenci su snobovi i nisu htjeli biti Balkanci nego Evropejci) Sad Sloveniju treba tužiti za štetu koju risevi čine fondu divljači jer ovo je neautohtona vrsta koja je korisna koliko i puštanje mačaka na Tasmaniji (tko ne zna, mačke su tamo istrijebile sve ptice)

  • issavis 15.03.2014.

    spasila se sirota daljnjih muka

  • smujda92 15.03.2014.

    lijepse bi se nam vidlo da se zatvorili neke lopove da vide zivotinje ko im brani slobodu i na koji nacin :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare