To je to što me zanima!

Ženu je napao roj stršljenova: Spasitelji jedva došli do nje

U OTIŠIĆU KOD VRLIKE: Vatrogasci zbog vrlo velikog broja stršljenova nisu mogli pristupiti kući napadnute žene, pa im je lokalni pčelar dao svoja odijela koja su odjenuli i prišli vratima kuće. Žena je bila pri svijesti
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Roj stršljenova napao je u subotu u Otišiću kod Vrlike stariju ženu koju su spasili djelatnici Hitne medicinske pomoći i tamošnji vatrogasci, doznaje se u nedjelju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Grada Splita.

Vatrogasci su dojavu o napadu stršljenova na stariju žensku osobu dobili u 10.32 sata kada im je rečeno da je žena, kako bi se obranila od najezde uboda, ušla u kuću, te se nakon toga više nije javljala. Županijski vatrogasno-operativni centar je odmah o svemu obavijestio i spojio poziv na DVD Vrliku i obavijestio JVP Sinj. Sinjani su potom kontaktirali svoju Hitnu medicinsku pomoć, a o tome je izviještena i splitska hitna, te je na mjesto događaja poslan doktor i ekipa HMP iz Vrlike.

Kako su rekli vatrogasci, zbog vrlo velikog broja stršljenova nisu mogli pristupiti do vrata kuće napadnute žene, pa su pozvali lokalnog pčelara koji im je dao svoja odijela koja su potom odjenuli i konačno prišli vratima kuće. Srećom vrata su bila otključana, a u unutrašnjosti kuće su pronašli stariju ženu koja je bila pri svijesti, ali izbodena po rukama i glavi. Ubrzo je predana i zbrinuta od strane HMP Vrlika.

Na intervenciji su sudjelovali DVD Vrlika s jednim vozilom i četiri vatrogasca, a o cijelom događaju je obaviještena i sinjska policija. Nesretna žena je nakon pružene liječničke pomoći u Vrlici prevezena u KBC Split.
 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • plutarh 19.08.2018.

    ima jedan ne baš brz ali prilično efikasan način ubijanja stršljena i osa .....negdje blizu njih treba postaviti boce u koje se ulije ocat, ili staro kiselo vino ili nešto slično , kaj ih neodoljivo privlači ....treba otpiliti vrh boce - tako da se dobije neka vrsta lijevka i okrenuti vrh , uži dio lijevka prema unutra i tako poklopiti bocu (nije loše to zalijepiti nekom ljepljivom trakom da lijevak ne potone dublje u bocu ) ...taj miris ih onda iz boce privlači pa oni uliječu unutra i više ne mogu izaći pa se utope u boci - zato treba ostaviti dovoljno prostora za njih jer ih masa uđe unutra ....i dovoljno takve tekućine (recimo četvrt boce ) da ih ima što privlačiti i kad bude unutra već hrpa crknutih ....ps. nije loše to postaviti i po stablima vezano za grane u vočnjaku , jer oni dosta unište voča a zna se dogoditi da ubereš jabuku a iz nje onda izleti ljuti stršljen ....dobro je i natkriti nekako bocu da u lijevak ne pada kiša koja onda prepuni bocu i razblaži ocat pa više ne privlači dovoljno stršljene i ose

  • 19.08.2018.

    Ja bas se spremam kod sebe doma danas jedno gnjezdo unistit, ove godine ih ima nenormalno.

  • 19.08.2018.

    Ni stršljenovi nisu onakvi kakvi su nekada bili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare