To je to što me zanima!

Žestoka promjena vremena: U ponedjeljak stiže i novi snijeg

Zbog olujnog vjetra autocestama A1 i A6 može se samo automobilima, a u Gorskom kotaru i Lici pada snijeg koji otežava promet. Zoran Vakula u prognozi piše da će promjena vremena danas biti žestoka
Vidi originalni članak

Kiša, snijeg i olujni vjetar u subotu stvaraju i teškoće u prometu, a Zoran Vakula u novoj vremenskoj prognozi napisao je kako ćemo sljedećih dana imati svakakvih vremenskih prilika.

Ova promjena vremena bit će kratkotrajna, ali ponegdje prilično žestoka i to uz često obilnu kišu, zbog čega bi bilo najbolje putovanja odgoditi na poslijepodne ili na nedjelju. Zbog toga je objavljen i narančasti Meteoalarm za Istru, Kvarner i sjeverni Jadran. DHMZ javlja da bi se poslijepodne trebalo djelomično razvedriti, a obilnije oborine bit će ponegdje u Dalmaciji i Lici. 

Kako javlja HAK, zbog olujnog vjetra autocesta A1 otvorena je samo za automobile između Svetog Roka i Maslenice, a zbog vjetra i između Kikovice i Delnica na autocesti A6 smiju samo automobili. U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg te vladaju zimski uvjeti na cestama.

Na kopnu će od nedjelje biti relativno toplo do utorka, ali promjenjivo. Vjetar će biti slab do umjeren, uz mjestimičnu slabu kišu, a od kraja ponedjeljka, uz pad temperature - i snijeg, uglavnom u gorju i na istoku zemlje. Sredinom sljedećeg tjedna većinom suho, ali još malo hladnije.

Na Jadranu će kiše biti još osobito u drugom dijelu nedjelje, a početkom novoga tjedna sunčanije, iako posvuda ne i sasvim suho. Nakon nedjeljnog ponegdje umjerenog juga i mjestimice još jačeg jugozapadnjaka, u ponedjeljak će biti prolazno umjerene bure, s kojom će doći hladniji zrak pa će temperatura veći dio sljedećega tjedna biti osjetno niža nego prošlih dana, navodi Vakula u prognozi.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ZagrebČipovi 09.12.2018.

    Bar smirite strasti kada pišete naslove!

  • 08.12.2018.

    Zbog olujnog vjetra autocestama A1 i A6 može se samo automobilima.Ja bi sa motociklom Tomos APN.

  • kanader 08.12.2018.

    Jel to Vakula rekao!?haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare