To je to što me zanima!

'Zima će biti iznadprosječno topla, ali bit će i više oborina'

U DHMZ-u napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći
Vidi originalni članak

Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla te uz malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) čiji su prognostičari u četvrtak objavili tromjesečnu prognozu vremena, od prosinca do veljače 2015. godine.

To ugrubo može značiti kako će se i u sljedeća tri mjeseca nastaviti slični vremenski uvjeti kakve imamo već više od godinu dana, jer su sva godišnja doba u posljednjih 12 mjeseci bila toplija nego što je uobičajeno uz količine oborine zamjetno veće od prosječnih, kažu u DHMZ-u. 

Napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi u našoj zemlji i diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći i velikim količinama snijega.

U DHMZ-u ističu kako su moguća i kraća hladnija razdoblja, kao i kraća bezoborinska razdoblja, ali i razdoblja s lokalno izraženijim viškom oborine. 

Mogu se očekivati kiša, kiša koja se smrzava, ali i snijeg

Nemoguće je, dodaju, govoriti o očekivanom tipu oborine - kiši, kiši koja se smrzava ili snijegu - jer on ovisi o stvarnoj temperaturi u nižim i višim slojevima atmosfere.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Mercedes s klasa 21.11.2014.

    ahhahhaha malo iznadprosječno topla, malo iznadprosječno hladna, daj se odlučite hahahah

  • pogled 21.11.2014.

    Moderno gatanje :)

  • sesvete33 21.11.2014.

    da,a nama će stizati računi kao da je jaka zima.mislim koje sranje.kaj čovjek živi da plača režije i da crkne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare