To je to što me zanima!

Žive su i zdrave: "Upecane" male kujice imaju četiri mame

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
VEĆ ZOVU DA IH UDOME: Štenci jako dobro napreduju, a njihov spasitelj Marijan Pavić sumnja da mu se javio i monstrum koji ih je stavio u vreću i bacio u Savu
Vidi originalni članak

Svih pet kujica je odlično, uredno papaju, a ljudi već zovu da ih udome . No to će moći tek za dva mjeseca, a do tada se bojimo da će nam muževi dati otkaz, našalila se jedna od četiri volonterke.

POGLEDAJ VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

One se danonoćno brinu o psićima koje je prošli tjedan od utapanja spasio zagrebački ribič Marijan Pavić (35) .

Ovo je volonterkama četvrto leglo u mjesec dana koje othranjuju. Na smjene spavaju jer su štenci velika briga. Svaka tri sata hrane ih mlijekom za štence, a svi koji na bilo koji način žele pomoći mogu im se javiti na broj 098/385-881.

Marijan je pecao na obali Save u mjestu Nart kraj Ivanje Reke kad je čuo kako je nešto pljusnulo u vodu. Vidio je vreću kako tone . Iz nje se čuo prigušeni cvilež. Ugledao je muškarca koji je štence bacio i vikao za njim: “Jesi li normalan? Što to radiš?”.

Ovaj je sjeo u crveni auto i dovezao se, a Pavić je uspio spasiti štence i djelomično zapisati broj tablica .

- Spremam se posjetiti peseke. Jednog ću svakako udomiti - kaže nam Marijan Pavić i otkriva kako misli da mu se na Facebook javio čovjek koji je bacio kujice haskija u Savu.

- Sliči na onoga kojeg sam vidio na obali kako baca psiće. Odmah mi je bio čudan kad se javio da ga prihvatim za ‘fejs’ prijatelja. Vidio sam na fotografijama da ima dva haskija i ribari. Odmah sam ga pitao: ‘Da ti nisi onaj koji je bacio pse. Ja mislim da jesi’. Tvrdio je da nema veze s tim te je pisao kako i sam ondje ribari - otkriva nam Marijan Pavić. Policiju još nije obavijestio o tome.

- Radimo na slučaju i sve provjeravamo . Nismo dosad znali da se gospodinu javio netko tko mu nalikuje na počinitelja. Nećemo stati s istragom dok ne nađemo počinitelja - kažu iz policijske postaje Dugo Selo.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Sonador 16.06.2015.

    Sve pohvale ljudima koji su spasili psiće, a na monstruma neću trošiti riječi. Prije nešto manje od mjesec dana sam u komentarima pisala o psićima koje je susjed mog partnera bacio u smeće nakon što se jedna od njegove dvije kujice oštenila. Partner i ja smo obje kujice i tri štenca prihvatili i brinuli o njima. Moj partner je namjeravao zadržati jednog psića, a ja sam razrađivala plan kako ostalima pronaći najbolji mogući dom, međutim... Dva dana nakon što se druga kujica oštenila dogodilo se nezamislivo. Netko je ukrao svih devet štenaca. Odmah smo zvali policiju no kako u pitanju nisu rasni psi nisu se pretrgli pronaći ni štence ni počinitelja, unatoč tome što smo im iznijeli sumnju tko je to mogao učiniti. Nisu pozvali niti veterinarsku inspekciju iako su trebali, a susjed neće biti kažnjan ni na koji način. Ne prođe ni dan da se ne sjetim tih psića i pitam se kakvi bi danas bili. Kujice su još uvijek kod mog partnera i on brine o njima najbolje što može, a susjed čije kujice jesu (iako nisu ni čipirane ni cijepljene pa tehnički i ne postoje) se pretvara da sa svim tim nema nikakve veze. Uspijemo li njima dvijema pronaći dobar dom on će za neko vrijeme donijeti novo štene o kojem neće brinuti i kojem će jedina svrha biti da mu sin ima igračku za iživljavanje, a otac (koji je prve štence bacio u smeće) metu za gađanje zračnicom. Ono što me neopisivo frustrira je to što ja u vezi toga ne mogu učiniti apsolutno ništa. -.-

  • 16.06.2015.

    do kad ce se tolerirati maltretiranje zivotinja?mislim da je vrijeme za kaznene prijave

  • mbson465 16.06.2015.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare