To je to što me zanima!

Živi zid će potrebite obitelji darovati domaćim proizvodima

U Hrvatskoj preko 200 tisuća djece živi ispod granice siromaštva, pa smo odlučili iz vlastitih resursa kupiti poljoprivredne proizvode od malih proizvođača i donirati ih onima kojima je najpotrebnije
Vidi originalni članak

Članovi stranke Živi zid u mjesecu prosincu izdvojit će 50 tisuća kuna od članarina i sredstava dobivenih iz državnog proračuna za kupnju poljoprivrednih proizvoda od malih hrvatskih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) koje će potom dodijeliti potrebitim obiteljima, najavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Saboru.

U Hrvatskoj preko 200 tisuća djece živi ispod granice siromaštva, pa smo odlučili iz vlastitih resursa kupiti poljoprivredne proizvode od malih proizvođača i donirati ih onima kojima je najpotrebnije, najavio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Pozvao je zato sve proizvođače, kao i one koji su u potrebi ili znaju za osobe u potrebi, da se jave kako bi ih se uključilo u akciju. Akcijom Živi zid planira obuhvatiti dvjestotinjak obitelji s područja cijele Hrvatske, a ako odaziv proizvođača bude dobar, ta bi se brojka mogla i višestruko povećati, kažu u toj stranci.

"Nedopustivo je da država troši milijune kuna na automobile, borbene avione, dalekometne topove, radare i ostalo, a istovremeno više od 200 tisuća djece nema najosnovnije potrebe, i to ne samo u ovom mjesecu, već kroz sve mjesece", istaknuo je Sinčić.

Saborski zastupnik Branimir Bunjac naglasio je da u predbožićno vrijeme žele poslati snažnu političku poruku da je domaća proizvodnja zapostavljena u korist uvoznih lobija i da u Hrvatskoj ima preveliki broj siromašne djece. "Naša akcija se ne svodi na puko darivanje već i na osvješćivanje o tim problemima", kazao je.

Sinčić se osvrnuo i na potez ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić, koja djeci u privatnom katoličkom vrtiću donijela poklone za potrebite. Rekao je da ga takav potez ne čudi. Pritom je pozvao vlast i vladajuće da "ako daju, daju od sebe, a ne od onoga što je netko dao za nekoga drugoga".

Idi na 24sata

Komentari 87

  • opančar 10.12.2017.

    samo naprijed dečki iz žz, zasad ste neiskvareni za razliku od od lijevih i desnih koji su dokazano provjereni lopovi, glasat ću od vas za vas, jer nemam što izgubit.

  • jozabroz 08.12.2017.

    a dali su se pojedini zastupnici zivog zida pripremili za nadolazece blagdane,,jesu li si nabavili "materjala" za preko blagdana,,naravno mislim na ono od cega se pravi ono poznato ulje,,za izljecenje raznih bolesti,,))))

  • ljubica ljubičica_1 08.12.2017.

    Najbolja stranka u Saboru .Dečki samo tako .Hrvatska triba traku stranku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare