To je to što me zanima!

'Živjeli su povučeno': Ni službe nisu znale za njihovu sudbinu

U ponedjeljak su brat Stojan i sestre Mira i Mara Mitrović, stari između 80 i 90 godina, poginuli u požaru svoje kuće na adresi H. V. Hrvatinića u Vinkovcim
Vidi originalni članak

U ponedjeljak su brat Stojan i sestre Mira i Mara Mitrović, stari između 80 i 90 godina, poginuli u požaru svoje kuće na adresi H. V. Hrvatinića u Vinkovcima.

– Požar je izazvao prijenos toplinske energije s peći na kruto gorivo na komunalni otpad – stoji u policijskom izvješću o smrti "jedne muške i dvije ženske osobe".

Oni koji su poznavali obitelj Mitrović kažu da su to nekad bili imućni doseljenici iz Makedonije, no poslije smrti roditelja '90-ih godina, brat i sestre živjeli su povučeno, gotovo bez kontakta sa susjedima.

Dvije sestre bile su nepokretne, a o njima se brinuo brat. Nisu imali struje jer im je isključena zbog dugova iako je jedna od sestara imala mirovinu. 

Sugrađani u šoku

Sugrađani, još uvijek potreseni ovom tragedijom, pitaju se  kako je moguće da je troje starih godinama, u širem središtu grada, živjelo u kući punoj otpada, u podrumu, grijući se ložeći kartonske kutije, piše Glas Slavonije.

Većina njih o Mitrovićima je znala uglavnom maloili gotovo ništa. Neki su čak mislili da u velikoj, no zubom vremena načetoj kući nitko ne stanuje jer, zapravo, nikoga tamo nisu viđali.

Nekad imućna obitelj

-  Otac Gojko im je bio pekar, držali su vlastitu pekarnicu i bili dobrostojeći pa su prije 50-ak godina na mjestu male prizemice sagradili tada moderno zdanje koje su, kaže susjeda, svi zastajali pogledati - kaže susjeda Janja Galić (78)

- Djeca su se sva školovala, Stojan je bio električar, jedna sestra krojačica, druga je nešto radila u tadašnjoj Općini Vinkovci i ona je imala mislim, 3000 kuna mirovine, ali ništa nisu plaćali pa su bili blokirani. Imali su i još jedu sestru, Grozdanu, koja je umrla. Nitko od njih nije nikada zasnovao obitelj – kaže susjeda.

Dodaje su da Mitrovići nerado komunicirali s drugima. Stojana su viđali i u vrtu, hranio je mačke, no sve je bilo zatrpano otpadom. Drva nisu imali, grijali su se, drže susjedi, kako su znali. Nitko ne zna kako, jer nitko Mitroviće nije posjećivao, a čak “ni vrata nisu otvarali ako bi tko došao”. Kaže susjeda i da očito nigdje nisu niti tražili nikakvu pomoć.

Za tešku sudbinu Mitrovića službe nisu znale

Prema riječima predsjednika vinkovačkog Crvenog križa Branka Tomića, oni nisu bili upoznati sa situacijom Mire, Mare i Stojana Mitrovića. Nikada nisu tražili pomoć, a u Crvenom križu, kažu, ne mogu znati za određene ljude dok pomoć ne zatraže.

Ni u Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima nisu imali nikakve zamolbe za pomoć od strane obitelji Mitrović.

Susjedi stradalih žalili su se na velike količine smeća, a pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti grada Vinkovaca Ivan Turda, kazao je kako je bio pokrenut postupak da se ukloni smeće.

 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Nika1000 17.02.2017.

    I tako završit život

  • lozinka11 03.02.2017.

    Sad će se aktivirati određene "službe" jer treba "zbrinuti" to zdanje, a nema naslijednika... Srećom, na vlasti je HDZ, a oni to JAKO dobro znaju

  • ljubica ljubičica_1 02.02.2017.

    Nisu htjeli da znaju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare