To je to što me zanima!

'Život je lijep': Malom Sirijcu majka sve prikazuje kao igricu

Mali Jamal iz Sirije s majkom i ujakom čeka na autobusnom kolodvoru u Beogradu da krenu dalje. Kako bi mu olakšala situaciju majka je smisila igru, baš kao u filmu
Vidi originalni članak

Mama mi je rekla da igramo igricu. Svaki put kada smo u teškoj situaciji zapravo se borimo da prođemo još jedan nivo. Sada smo na trećem, ispričao je za Blic Jamal Hamond (4) iz Sirije koji se s majkom i ujakom nalazi na autobusnom kolodvoru u Beogradu i strpljivo čeka da obitelj krene dalje prema zapadnim zemljama. 

Majka Elham (26) dječaku pokušava olakšati putovanje igricama, zabavom i humorom. Ona je radila u Damasku kao učiteljica engleskog jezika. Sina je naučila govoriti  engleski jezik.

- Pokušavali smo pobjeći dva mjeseca. Najdulje smo se zadržali u Turskoj jer se nismo uspjeli ukrcati u čamac krijumčara i prijeći more. Pokušavali smo više desetaka puta, ali bi svaki put netko presreo i operacija bi prestala. Nismo odustali iako nas je nekoliko puta zaustavila obalna straža. Sinu sam govorila kada smo u opasnosti, kako bi ga smirila da je to sve igra. Uspjeli smo stići do otoka Kosa i tada sam mu rekla da smo završili prvi nivo - kaže Elham.   

Jamalov je otac poginuo u Siriji prije tri godine. Upucan je, a baka i djed su pobjegli u Saudijsku Arabiju. Jamal je s majkom i ujakom pobjegao.

'Povela sam brata i sina i nadam se boljoj budućnosti'

- Povela sam brata i sina i nadam se boljoj budućnosti - kaže Elham. 

Jamalov život podsjeća na film "Život je lijep" u kojem otac, kojeg glumi Roberto Benigni, sinu pokušava olakšati život u koncentracijskom logoru tako što mu sve to predstavlja kao igru.

Idi na 24sata

Komentari 174

  • user_140683 11.09.2015.

    Ja se bojim dana kad ćemo se mi pretvoriti u izbjeglice bježeći pred njima.

  • Miške 11.09.2015.

    A gdje su igrice za onu djecu koja su iz Vukovara bila u "Hotelu Zagorje" ? Ma ne to su naši, od njih nema vajde.

  • unkown_gangsta 10.09.2015.

    forsate previše

Komentiraj...
Vidi sve komentare