To je to što me zanima!

Život mu je ugrožen: Dječak (4) popio pesticid, mislio da je čaj

Dječaka iz Metkovića u četvrtak ujutro dovezli su iz dubrovačke u splitsku bolnicu na intenzivnu njegu. Pesticid koji je slučajno popio bio je u bočici ledenog čaja
Vidi originalni članak

Zbog teškog trovanja pesticidom četverogodišnji dječak iz Metkovića u četvrtak ujutro prebačen je iz dubrovačke u splitsku bolnicu, piše DuList. U Dubrovnik je dovezen u srijedu navečer nakon što je slučajno popio pesticid koji je bio u plastičnoj bočici ledenog čaja. 

Iako je noć proveo u dubrovačkoj bolnici, liječnici su odlučili da ga prebace u Split. Dubrovački list neslužbeno doznaje da mu je stanje stabilno, ali je još uvijek vitalno ugrožen. 

Za pesticide nema protuotrova

Sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice Ferri Certić rekao je kako za pesticide nema specifičnog protuotrova te da je ocijenjeno da je bolje da je dječak na intenzivnoj njezi u Splitu u slučaju komplikacija.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Mer_i 22.03.2014.

    Nikad,ali nikad stavljati otrove i deterdzente u ambalazu neke hrane ili pica,nikada.Pogotovo kad su djeca tu.

  • superman9876 21.03.2014.

    nije bio otrov za mandarine,ni bilo kakve biljke..otrov je bio za nekakve uši što su napale životinje...i nije bilo kod njih kući nego kod susjeda...djeca su bila s susjedima..glavno da se vi možete ispraznit kojekakvim glupim komentarima.

  • superman9876 21.03.2014.

    Dragi moji...dječak kad je popio pesticid iz bočice,nije bio s roditeljima..nego s susjedima,koji su kao i mnogo puta vodili dječaka sa sobom..nije bio sam,bilo je još djece..i igrom slučaja su imali sok (ledeni čaj ) sa sobom..kad je ožednio napio se iz pogrešne boce...greška je što je uopće to bilo blizu djece..al...eto nažalost...što se tiče glupi komentara o roditeljima djeteta,..ne vjerujte svemu što pišu novinari..roditelje vrlo dobro poznam i vrlo dobro paze na svoju djecu..i nije otrov bio ni kod kuće..ni u frižideru..ni kod drugih prehrambenih proizvoda...bio je daleko od kuće,al se isto desilo..što znači da se može dogodit svakome..pozdrav...

Komentiraj...
Vidi sve komentare