To je to što me zanima!

Život u smradu: Imoćani ne izlaze iz kuća bez gasmaski

Imoćani strahuju od zaraze zbog dotrajalog pročistača otpadnih voda blizu središta grada, a vlasti nemaju novca za kupnju novog. Uređaji se čiste svake 4 godine
Vidi originalni članak

Neizdrživo je, gušimo se u smradu, grize nas za oči, očajni su stanovnici naselja Glavina Donja u Imotskom. Nedaleko od njihovih kuća plutaju fekalije.

Pročistač otpadnih voda star 37 godina zakaže svake godine i to uvijek u ljetnim mjesecima. U njega se skupljaju fekalije iz Imotskog i dijela općine Proložac koje već više od mjesec dana stvaraju neugodan smrad. U blizini se nalazi i golema površina u koju se odlažu fekalije iz kolektora s aktivnim muljem. Cijeli taj prostor leži na desecima odvodnih kanala rijeke Vrljike. Stanovnici strahuju od zaraznih bolesti i zagađenja koja prijete iz okolnih riječnih rukavaca, a koji se već godinama ne čiste. Glavinjani su pisali i peticiju koju su slali u Ministarstvo zaštite okoliša i saznali da je pročišćivač pod nadležnošću Ministarstva poljoprivrede. Nikad nisu dobili odgovor.

- Razmišljamo čak i o stražama na prometnici koja vodi prema graničnom prijelazu BIH u Vinjanima kako bismo upozorili strance i ostale putnike da se pripreme na užasni smrad koji će ih dočekati na ovom dijelu njihova puta - rekao je mještanin Zdeslav Tonković.

- Uređaji se čiste svake četiri godine i upravo je sada ta četvrta godina.Treba nam najmanje tri milijuna kuna da neutraliziramo ovo što se sada događa - rekao je Luka Čorić, direktor Vodovoda Imotske krajine, koji upravlja pročistačem.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • baky126 26.06.2012.

    nova reklama za glade micro spray :)))

  • ragby 26.06.2012.

    Molim ga. Verdranu Šuvar da mi na mail artstudio.arh@gmail.com dostavi kontaktne osobe u vezi ovog problema. Možda im se pomogne sa mnogo manjim sredstvima.Moj komerntarje da su u opštini nesposobni ljudi.

  • febox 26.06.2012.

    kaj bi jim ja moral ćistiti zahodovinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare