To je to što me zanima!

Zlostavljači životinja dobili su drugačiju kaznu: Briga za pse

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlostavljači životinja koji su zbog svojih nedjela završili iza rešetaka, dobili su drugu vrstu kazne. Moraju se tri mjeseca brinuti za napuštene pse pod strogim nadzorom
Vidi originalni članak

Zatvor na jugu Poljske odnedavno provodi nove mjere koje idu u korist rehabilitaciji zatvorenika. Nekolicina njih odslužuje kaznu zbog zlostavljanja životinja, a u zatvoru ih uče kako se o životinjama brinuti. Svaki zatvorenik mora brinuti za napuštenog četveronošca oko tri mjeseca, a u tom periodu ih redovito hrane, "izvode" u šetnje, mijenjaju im vodu, štite ih od vrućina i slično.

POGLEDAJTE VIDEO: Zatvorenici provode vrijeme s psima i doživljavaju njihovo terapeutsko djelovanje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako ništa ne bi pošlo po krivu, zatvorenici su pod stalnim nadzorom specijalista i čuvara. Zadužuju ih za pse tek nakon što prođu nadzor i psihološku procjenu.

Zatvor je proveo već četiri tromjesečne mjere, a peta je u tijeku. Prvi rezultati pokazali su se na zatvoreniku koji je trenutno na uvjetnoj kazni, pa se zaposlio u prihvatilištu za životinje u kojem su mu na brizi pedesetak pasa i desetak mačaka.

Zatvorenici uče kako odgajati psa bez nasilja, kako se o njemu pravilno brinuti, pa čak i kako mu pružiti prvu pomoć.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Uni 11.08.2015.

    mislim da je ovaj zakon dobar. svidja mi se sto su ipak pod strogim nadzorom, jer takvi ljudi znaju dobro glumiti, a zivotinje ne pricaju. ja im ipak svoje pse nebi povjerila. ali ako se rehabilitiraju i jos pomazu napustenim psima moze sve na kraju ispasti dobro.

  • Tinkerbelll 11.08.2015.

    Ja od kad sam dobila psa redovno Trpimo psihičko zlostavljanje. U početku su mi govorili kako ce psa namjerno zgaziti jer je mali pa kao neće ga vidjeti a sada mi govore kako je sve čistije od psa da su psi puni bakcila Itd. Mislim mali pas od 70 grama ?? Zgadili su mi se ljudi.

  • TheLostOne 11.08.2015.

    To ko da staviš pedofila da radi u vrtiću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare