To je to što me zanima!

'Da je stvarno tako, bila bi to zavjera koju ne mogu zamisliti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ukoliko se to radi bez Vrhovnog suda onda bi se radilo o takvoj zavjeri. To jedan čovjek ne može, rekao je Milanović o Linićevoj optužbi da je naredio da ga se prati
Vidi originalni članak

Sabor ima svoje nadležnosti i uvjeren sam da će ukoliko dođe bilo kakav zahtjev, Sabor to automatski proslijediti i postupati, rekao je premijer i šef SDP-a Zoran Milanović na optužbe Slavka Linića da je koristio službe vezano za Inu i praćenje ljudi.

- Obzirom da se radi o jako ozbiljnim insinuacijama koje godinama nismo čuli i to za zlouporabu da bi se pratilo čak pripadnike vlastite Vlade, moram radi građana i klime u društvu reći da je takvo nešto skoro teoretski nemoguće. S obzirom da je sustav postavljen tako da se ne može ništa te vrste raditi bez odobrenja Vrhovnog suda, koji je prilično samostalan. U koliko se to radi bez Vrhovnog suda onda bi se radilo o takvoj zavjeri koju uopće ne mogu zamisliti. To jedan čovjek ne može. To ne možemo čak predsjednik Republike i ja zajedno da to poželimo, a ovo drugo neka ide svojim putem - rekao je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'U SOA-i je bilo nezakonitosti i prije'

Iako nije želio odgovarati na pitanja novinara, osvrnuo se na zaključke Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost gdje se, kako kaže, blago govoreći zaključilo da je bilo zloupotreba i nezakonitosti u SOA-i prije određenog broja godina u čemu su sudjelovali tadašnji čelnik agencije, a sada predsjednik najveće opozicijske stranke, tadašnji ministar financija i tadašnji šef Carinske uprave.

- Tu se radi o jako ozbiljnim zlouporabama da ne koristim težu riječ i to javnost mora uočiti. To je nešto što je nedopustivo, što se danas godinama od kada smo na vlasti ne događa i što je onemogućeno sustavom koji smo uspostavili i koji štiti i nacionalnu sigurnost, visoke kriterije stručnosti i etike u sigurnosnim agencijama. Ono ranije je bio, upotrijebit ću riječ kriminal. Sigurnosna agencija se koristila kao zavod za zapošljavanje za jednu stranku - kazao je.

Napomenuo je da je sada dalje na javnosti i ako treba na nekom drugome da ocjenjuju je li to kažnjivo i kako je kažnjivo.

>>> A sad, rat do istrebljenja: Sve o tajnom planu Linićeva puča i Zokijevom protuudaru čitajte u novom broju Expressa


Idi na 24sata

Komentari 129

  • VericaCebic 31.05.2014.

    Ima li upće poštenih i normalnih u toj našoj vladi ? Sramota .

  • diba_1 30.05.2014.

    gospodine Milanoviću, svi znamo da ste mogli činiti što ste željeli sa mjesta premijera, i ničije odobravanje nije trebalo, samo je trebalo naredeti da se učini ono što želite.

  • MI-MA 30.05.2014.

    Zar ti Milanoviću misliš da je najpopularniji Ministar u tvojoj Vladi - KRIMINALAC I LOPOV -

Komentiraj...
Vidi sve komentare