To je to što me zanima!

Zmajlović o preseljenju: Stojim iza svake brojke o uštedama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nadam se da ne očekujete od mene kao ministra da ne poduzimam ništa i da trošimo više ako postoje tržišni uvjeti da uštedimo, rekao je ministar novinarima
Vidi originalni članak

Za mene nema prijepora. Za državni proračun je ušteda 35 posto ili 3,5 milijuna kuna godišnje . Nadam se da ne očekujete od mene kao ministra da ne poduzimam ništa i da trošimo više ako postoje tržišni uvjeti da uštedimo i to i radimo . Ministarstvo koje je bilo na 11 lokacija sada će biti na jednoj . Napravit ćemo ga još učinkovitijim, funkcionalnijim i istovremeno financijski uštedjeti, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović , odgovarajući na pitanja novinara na Markovu trgu.

Na pitanje je li spreman dati ostavku ako se ustanovi da  nije bilo uštede kod preseljenja Ministarstva, Zmajlović je rekao kako o tome ne može govoriti te da stoji iza svake brojke .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neslužbeno se moglo čuti da je od ministra Zmajlovića pojašnjenje o preseljenju tražio i premijer Zoran Milanović. Razgovarali su o ovoj temi, a ministar je objasnio gdje su uštede.

Maras: Ne želim svaki dan iznova razglabati iste stvari

I dok ministar Zmajlović i dalje tvrdi da je preseljenjem u Zagreb Tower uštedio ostali njegovi kolege o toj temi nisu bili raspoloženi govoriti. Na pitanje bi li Zmajlović trebao otići iz Vlade ako se utvrdi da nije uštedio, ministar poduzetništva Gordan Maras je kazao:

- To je top tema očito u Hrvatskoj zadnja tri četiri dana. Ja se želim baviti poticanjem poduzetništva, a ne svaki dan iznova razglabati iste stvari . Trebali bi pitati Zmajlovića i one koji su u tom dijelu angažirani - rekao je.

Bauk: Ako se radi o uštedi to je pozitivno

Da o ovoj temi treba pitati ministra zaštite okoliša poručio je i ministar uprave Arsen Bauk .

- Novi ured, jedna lokacija mislim da to nije nikome sporno. O drugim elementima nemam dovoljno informacija da bih nešto rekao. Ako se radi o uštedi to je pozitivno . Vjerujem da će on to obrazložiti ako već nije - izjavio je Bauk prije sjednice Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • liliana 17.10.2014.

    Tebi je ušteda 14 mil.kuna što godišnje ide za najam.Apsurd od izjave.Gdje ovaj živi,u Kataru?

  • drm2 17.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 16.10.2014.

    Ne postoji takav lopovluk, kriminal ili sukob interesa koje rade Tzv. "ministri" u ovoj tzv. "vladi", a da bi ih sankcionirao ili zatražio ostavku najgori državnik u vremenu i prostoru i vjerojatno jedno od dva najveća zla koja su pogodila Hrvatsku Državu (drugo je hadezej) zoka milanović...samo dno svih dna, gore ne postoji. Da nam je na čelu države šešelj, ovo ne bi radio...ajmo sad, opomena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare